Насловна Политика Калуђеровић: ДПС побјегао, није из брига за образ Зете

Калуђеровић: ДПС побјегао, није из брига за образ Зете

Нека не забораве – свакој власти дође крај. Зато, да сам на њиховом мјесту, мислила бих о дану послије - како ће људе погледати у очи, односно како ће институцијама, које ће се дићи из пепела у који су их претворили, образложити своја недјела

0
Слађана Калуђеровић

Одборници владајуће већине у Скупштини Општине одбили су да на данашњој сједници расправљају о афери “Коверат”.

Представници Демократске партије социјалиста и Социјалдемократа гласали су против усвајања дневног реда на коме је била само једна тачка – Информација о активностима које су предузели органи општине у саставу главног града поводом актуелних дешавања у јавности, чији су виновници у афери „Коверта“ актуелни одборници и функционери Општине.

За расправу о тој тачки гласали су представници Демократског фронта, Социјалистичке народне партије и Грађанског покрета УРА. Одборници Демократске Црне Горе, који су подржали предлог за сазивање сједнице, нијесу присуствовали сједници.

Нелегитимни представници владајуће структуре у Зети су, неизгласавањем дневног реда, показали немоћ и недостатак политичке одговорности да се суоче са посљедицама њиховог начина вршења власти. Нека не забораве – свакој власти дође крај. Зато, да сам на њиховом мјесту, мислила бих о дану послије – како ће људе погледати у очи, односно како ће институцијама, које ће се дићи из пепела у који су их претворили, образложити своја недјела, казала је предсједница Клуба одборника ДФ-НОВА,ПЗП и СНП Слађана Калуђеровић за ИН4С.

Они, како је истакла, који су се огријешили о људе тешко кршећи њихова основна права – који су отпуштали, пријетили, уцјењивали, куповали гласове морају да одговарају.

И то неће спријечити њихово бјежање са сједнице. Имали су прилику да подношењем оставки као моралним и политичким чином заштите колико-толико углед Зете и Зећана, али они су, очекивано, ставили интересе партијских челника на прво мјесто и тиме постали саучесници у срозавању Зете, јер ово што данас имамо је најружније лице Зете које Зета не заслужује, казала је Калуђеровић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here