Насловна Политика Линта: Ратнохушкачке изјаве бошњачких политичара о Дану Српске

Линта: Ратнохушкачке изјаве бошњачких политичара о Дану Српске

Трагична је чињеница да бошњачки политичари 23 године након завршетка рата и даље понављајући лажне приче да су Бошњаци били жртве српске агресије

0
Линта приликом посјете редакцији ИН4С
Миодраг Линта

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта оцјењује осуде и критике бошњачких политичара због прославе Дана Републике Српске 9. јануар као ратнохушкачке, преноси Срна.

„Трагична је чињеница да бошњачки политичари 23 године након завршетка рата и даље живе дубоко заробљени у прошлости, понављајући стално лажне приче да су Бошњаци били жртве српске агресије, да су доживјели геноцид и да је према њима почињена неправда“, истиче Линта у саопштењу и наглашава:

„Крајњи циљ ратне политике Бошњака јесте укидање Републике Српске као тобоже злочиначке творевине и стварање унитарне и происламске БиХ“.

Линта сматра да бошњачки политичари нису спремни да се одрекну филозофије жртве и да преузму одговорност, те са представницима српског и хрватског народа рјешавају бројне проблеме са којима се суочава БиХ, поштујући изворни Дејтонски споразум.

Он подсјећа да за бошњачке политичаре прослава Дана Републике Српске представља тобоже нарушавање Дејтонског споразума, непоштовање БиХ, антиуставни и антицивилизацијски чин, дан сјећања на све жртве злочиначке српске политике и друго.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here