Насловна Колумне Ловац на туђу муку – Жикина златна вода и бела магија

Ловац на туђу муку – Жикина златна вода и бела магија

Следећа фаза је гледање у исцелитељево свевидеће треће око на челу. Он, попут гуруа са Тибета, жмури са уздигнутим рукама изнад главе, покушавајући да успостави „магнетне таласе“.

22
Softver, predskazanje, miso, izgnanik, Kauboj, lepota, vek, Lovac, Otvoreno
Мишо Вујовић

Мишо Вујовић

Тврди да није врач али има снагу да исцељује. Моћ од  Бога дату, а он је само даље пласира људима, уз надокнаду за транспорт енергије. Исто као електродистибуција. Ништа не производи али папрено наплаћује. Наглашава да је један од ретких чија магија траје управо због хуманости. Једино шта је егзактно и опипљиво у његовом исцелитељству је цена. Сто евра по сеанси или по особи. Не поставља питање ако неко да више. Код њега долазе само одабрани по „јакој“ препоруци. Круг је затворен за евентуална изненађења. Наступа сугестивно и вешто покушавајући да ухвати психолошку предност у разговору са потенцијалним пленом. Своје сеансе не доживљава као конкуренцију званичној медицини:

„Сви морају да пију прописану терапију. Ја само чистим негативну енергију и нечастивог истерујем ако се настани у човеку. Свако ради свој посао доктори лече лековима ја својим моћима “, каже смирено показујући на светитеље по зидовима, што потврђаује Фројдову тезу да се у свим временима неморалност ослањала на религију колико и моралност.

„Од када си тежак сам себи?“, креће прво трик питање.

Тврди да човека запоседну мрачне силе и он се са њима бори. Да у души бесни прави рат који ни лекари, ни свештеници, ни духовници не могу да исцеле.

„Ни црква ни болница. Код мене долазе доктори, попови, попадије. Највише је судија и тужилаца. Они страдају од црне магије пласиране од оптужених. То је страшно са каквим се демонима они боре! Колико сам њих ослободио да слободно суде и расуђују. Да не погреше и да се не огреше о земаљско право и Божју правду,“ уверљиво прича Живан Ристовић звани Жика, Бели маг из Крагујевца власник „златоносног“ извора „Златна вода“ код Горњег Милановца, чија је вредност, тврди, четири милиона евра.

„ Ако ми нађеш купца завршио си посао“, обећава богату провизију.

„То је лековита вода. Једина жива вода у Србији. Тестирао сам остале флаширане воде на жабама. Чим их убацим у неку од тих вода, изврну се на стомак и брзо угину али у мојој води весело крекећу“.

У стану лепо уређеном у духу соцреализма зидови су декорисани иконама или сликама светитеља. Централно место заузима уље на платну Сведржитеља, кога уместо кандила осветљава стона лампа налик на мини рефлектор.  На једном од зидова доминира платно на ком су Хајдук Вељко и Чучук Стана.

У руци, као помоћно средство, држи „тензор“ или детектор, штапић са танком жицом заокруженом на врху. Вештим покретима домалог прста тензор усмерава у жељеном правцу. Одречан одговор покреће жицу лево десно, потврдан – горе и доле. Он поставља гласно питања, ословљавајући пацијенте личним и именом мајке. Уз сеансу прогона демона из тела, спрема и мелеме. Дозу одређује тензор. Почиње од једне тегле завршава са шест када жица креће да се клати горе доле. Тензор је откуцао још 600 евра под условом да потенцијална жртва пристане. Преглед свих органа обавља по истом принципу.

„ Код тебе је болесна глава и то лева страна“, тензор потврђује.

„Битна је јетра. Јетра нас је одржала њојзи хвала“, певао је легендарни Бранчило. Ех какав би он есеј написао о Жики Чудотворцу Златоводном.

Темпаратура расте, свелост се пригушује, забава почиње.

Дубок уздах као код чувеног Љубише Трговчевића који је деведесетих уживо ординирао на ТВ Политици. А шта се уосталом променило?

„Јесам ли све предвидео?“, питао би данас Слоба Милошевић.

Евро је срозао марку, власти се ређају, држава стење под теретом клептократије. Само смо добили интернет и са њим мамце и виртуалне животе са стварним наметима.

Жика затвара очи подижући главу у правцу плафона.

Тензор ставља на груди. Брзо успоставља комуникацију са оне стране разума. Роска из „Беле лађе“ у другом издању и без кугле. Уздаси указују на драматичност случаја који опсервира.

„Ух тежак проблем!“, понавља забринуто вртећи главом.

„Али ја то решавам, одмах ћеш осетити олакшање“, наставља самоуверено. „Узми ратлук и воду па да почнемо“, то је обичај.

На средини дневне собе коцка пречника четвртине метра, висине двадесетак центиметара, налик на мини трон.

Први корак ка исцелењу је закорачити десном затим левом ногом.

На зиду Сведржитељ на платну, доста неуко изображен.

„Гледај га право у очи“, поново почиње званично обраћање.

„Видиш ли да му се очи померају“, пита након пола минута.

„Осим мог мозга ништа се не помера“, следи одговор на граници смеха.

„Само гледај и даље право у очи, ни милиметар са стране“, заповеда.

Представа исцелења пред великим платном са ликом Христа има посебно значење. Христово „присуство“ даје легитимитет исцелитељу да се све одвија пред Божјим очима. А Господ је свемоћан, понекад помилује и неког невољника на Жикином трону.

Следећа фаза је гледање у исцелитељево свевидеће треће око на челу. Он, попут гуруа са Тибета, жмури са уздигнутим рукама изнад главе, покушавајући да успостави „магнетне таласе“.  У једном тренутку се стропоштава на двосед готово склупчан од бола са грчевитом гримасом на лицу. Пада стиснутих шака. Хвата се за стомак, за рамена, забацује главу као рањеник, хукће, кашље, јечи неколико тренутака. Отреса главом, полако отвара очи…Магија престаје исцелитељ лагано излази из транса. Мало се протеже показујући да је задовољан успешним изгоном нечастивог.

„Ти седи и подигни стопала нека све изађе из тебе“, наређује Жика чудотворац један од многобројних исцелитеља у земљи у којој је шарлатанство постало уносан и несанкционисан бизнис, где самозвани доктори на телевизијама са националном фреквенцијом гостују у ударним терминима, док млади лекари беже у политику или на запад.

Поздрављамо се са Жиком, уз његово обећање да је дискреција загарантована, као и у јавној кући, богатији за сазнање да Крагујевац више није долина глади, али и за ову причу и снимак на ком се види крај ритуала и исцелитељева борба са мрачним силама које свакодневно изгони из знаних и незнаних, „магичном“ маглом, илузијом и ритуалом за олакшањем душе али и новчаника. Невољни народ оболео од колективног безнађа и слуђености одавно је постао златно руно чија сезона шишања не престаје као што ни киселост воде не утиче на мрешћење овоземних пирана или влажност ваздуха на размножавање расних двоногих предатора.

 

22 КОМЕНТАРИ

 1. 4
  10

  Прочитао сам књигу Старац Порфирије, која се може за 700 дин. купити по књижарама и у свим објектима СПЦ, наравно и Свето Писмо – Стари и Нови завјет гдје дословно пише да су поједини вјерујући људи имали дар прозорљивости, дар да исцјељују и многе друге моћи дате од Бога.
  Сам Господ Исус Христ је исцјељивао болесне, Лазара је подигао из гроба, предвидио је своје страдање и многе друге догађаје.
  Јован Крститељ је најавио долазаг Христов, Пророк Илија је, много прије Христа, пуштао и заустављао кишу, итд,итд.
  Апостол Павле је предвидио бродолом када су га лађом везаног спроводили у Рим да му се суди што је од гонитеља Хришћана постао Хришћанин.
  Старац Порфирије је грчи монах који је у 12-тој години отишао на Свету Гору и добио је многе дарове од Бога као што је прозорљивост, да исцјељује и душу и тијело… Сретне човјека којег никада није видио и одмах му зна име и друге појединости итд. Цио радни вијек је радио у Атини у једној болници као духовник. Из цијелог свијета су га звали и тражили помоћ од њега, и још много тога. Треба прочитати ту књигу.
  Под Острогом, слава му и милост, се догађају чудна исцјељења. Знам особу која је однијела под Острог мајицу дјечака који је ноћу пишкио у кревет, тамо су му очитали молитву и поремећај је одмах нестао. Али је човјек отишао са вјером да је ће тамо наћи лијек за своје дијете и нашао је.
  И Исус Христ је увијек питао – вјерујеш ли да ћу те исцијелити, болесни би одговорио да вјерује а Христ би закључио – по вјери твојој нека ти буде. У томе је суштина исцјељења.
  Емил Куе је сугестиом лијечио људе, Др. Џозеф Марфи је такође био велики исцељитељ, па баба Ванга и многи, многи други…
  Милан Милеуснић из Жељезника, код Београда, дуже од 50 година на РТС даје свјетску временску прогнозу у бобу тачну.
  Др. Недјељко Дражић, имате га на You Tube, је свјетски познат врач који ради за многе владе и познате личности по свијету… Често је у Црној Гори на услузи амбасадама…
  Биотензор је реквизит радиоестезиста, то је Мојсијев штап којим је раздвојио Мртво море када је изводио свој народ из Египта, као и висак, рашље што су.
  Радијестезија је дисциплина која је стара колико и човјечанство и која се користи широм свијета у свим сферама живота. Посебно је важна за откривање подземних водотока, проналажење Керијевих и Артманових чворова и другог штетног зрачења. У свим озбиљним војскама је заступљена, на примјер.
  Смијешна је констатација да Жика малим прстом помјера тензор да би преварио.
  Према томе не видим оправдан разлог да се колумниста поспрдно односи према господину Живану Ристовићу којег описује. Судећи по слици Жика је ближе деведесетој него осамдесетој години живота а у тим годинама људи нијесу преваранти зато што их не доживе или им се законски стане на пут много раније.
  Невјероватна је и тврдња колумисте да оволико наплаћује. Можда нешта ситно људи часте. У осталом он сигурно никога не присиљава да код њега дође. Времешном човјеку није стало да гомила новац.
  У осталом зашто и наш човјек неби могао имати Божије дарове да помаже људима а да се то не узме за зло? Ваљда због овога: A Isus im reče: prorok nije bez časti – do li u postojbini svojoj i u kući svojoj.
  Колумниста Вујовић је очигледно чедо атеизма, комунизма па не вјерује ни у Бога ни у људе, осим вјероватно у Марска, Енгелса и Лењина, нашта по закону има право. Само, опрости му Боже да не пође као ови наши главари што су се као атеисти запутили право у пропаст, упали у живо блато из којега се не могу извући.

  • 10
   1

   Анонимни увијек ћеш бити анонимус. То твоје трабуњање са поређењем подвижника – исихиста и отчелника какав је био старац Порфирије и многи пустињаци којима је молитва отварала прозорљивост са овим шарлатанима је неозбиљно. Нећу да браним Вујовића али оно што он пише нема шансе да није истинито и све под пуним именом и презименом. И не трабуњај више као експерт опште праксе.” Злобу другог човјека треба да осјећамо као болест која њега мучи, од које он пати и од које не може да се избави” рекао је старац Порфирије е то тебе мучи брате Анонимни.

    • 1
     0

     Одлична ми је процјена. Ти си дежурни критичар и декоративни вјерник. Поклопац сваком лонцу и мирођија свакој чорби. Пуне су Србија и Црна Гора псеудо метаниста или лажних молитвеника и дежурних алапача. Вукман ти је објаснио за бушотину да је и то превара, а мене си натерао да позовем неке људе у Крагујевцу: Знаш ли како га зову : Жика врачара!

  • 0
   6

   Извините, Васили, човјека којег не познајете не можете називати шарлатаном. Непристојно је.

 2. 5
  1

  „Ни црква ни болница. Код мене долазе доктори, попови, попадије. Највише је судија и тужилаца. Они страдају од црне магије пласиране од оптужених. То је страшно са каквим се демонима они боре! Колико сам њих ослободио да слободно суде и расуђују. Да не погреше и да се не огреше о земаљско право и Божју правду,“

  Ovo ce biti za nas najinteresantnije,pogotovo za nas iz Montegra,sto kaze ni Hipokrat i Arhandjel Mihail,samo Ja lukac beli Mihailo nas fra Sotona ,Mihailo sudi a Roska prsudjue u drzavi cuda i cudesa,od kada ti magovi sude i presudjuju a to je vec izvjesno jedno dugi period citav narod je u nekom magnovenju,sto bi rekli zamandjijan ,ili kao u Gorskome il je djavo ili su mandije ili nesto gore od oboje,Njegos je i u knjizevnom djelu razoblicio vjestice oli ti modrno receno magove,ali to se kod nas ukorijenilo i eto imamao drzavu od istih stvorenu,da bi se zaposlio treba kao kod Zike da se popnes na kocku,a on Necastvi tek tada vidi da se ti za njega zalazes i glasas ,svaki razum ili normalno stanje zmjenjujemo seansama i mitnzima,zdrvorazumni razgovr i normalno stanje nije nama dozvoljeno ,Medeno guvno ili Skupstina je posledicas ovog stanja.
  Odlicno je ovo i vise od toga,i ovo je prava stvr,narod se ovim sarlatanima bavi i odlazi samo tako.
  Susret sa magom!
  Poceo rat bombardovanje dosao sam kuci a kuca na samom izvoru,pozvan u Vojsku zaduzio opremu i vracem se ,kad kod samog izvora zena u crnom kao crna kukvica zmotana samo tako vidi se sva u tuzi i jadu ,ide prema izvoru ali nasavjet nekog maga koji je tu prisutan kao da se krece kroz minsko pole,vidm ja dosao onaj po svoje,zao mi zen jer neka muka jeste kod nje, o tome nebih presudjiva,pogledam mrcede sivkasti Novi Sad registrcija,i naso lijeciliste i nas izvor Kovacevac na kojemu stoji ksrt uklesan i godina kada je izvor ogardjen,vjerovatno za ovga sarlataan dosta da voda lijeci ako joj se s paznjom ili sunjauci pristpui.Nosim kalsnjikov i gledam ga nebjese mu milo,a ja radi te zene nista ne uradih taj dan.Sjutri dan uzeo ja kosijer da kobajgi ocistm i oksim oko izvora ali na svojoj zemlji sjecem neku murvu koja je vec jednom bila posjecena pa izbili maldi prutovi bas onako dobri kao nekad kad se oralo volovima pa dase isti malo pomiluju kad zapne.Uberem ja jedn dug prut nesto preko dva metra i cekamm beli mag,sjednem na izvor kad evo ti njega pored Uljanog milina ili Zadruge kao smo i kao danas zovemo tu kucu,kad me vidje produzi dalje prema crkvi Svetog Djordja ,priceka malo pa se varti nedam mu onaj mira,pri povratku eto ti njega i stade narvno,dugajlija jedna oko 195 cm toliko nekako procjenjujem plavusan svojih 35-40 godina ,vidm malo maldji od mene ja tada 41i kaze : dobar dan, sretan rada cistite li svetiliste,a tako znaci ti si li i taj sarlatan kazem mu ja vido sam te juce ali zahvali se samo onoj zeni sto te potjerao nijesam,necu vise da te vidm ovdje,on onako bezobrazan a dosta njih tako nastupa bas kod izvora,ne mozes mi ti zabraniti da dolazim na izvor,ne sigurnoali ako te vidm da jos nekoga dovedes ovim prutem cu te dobro izsibikati da ces zapamtiti isceljenja.Gospodine nastvalja on ali sada se vec primice vartima od auta neka svako cini svoj posao,uzmem ja murovac pa krenem prema njemu,ali hoces uskoci u auto i ode mag i od izvora i od kuce.Tako se on vise ne pojavljuje ,dok u suesjdno selo isto izvor prica mi jedan kaze na tockove od izvora vidim male vostane svijece neznam sto je ,ispricam mu ja i tak ga neko tamo priceka i mag zvrsio svoju misiju u Gornji Grbalj.Narvno kod svega ovga oni imaju vezu
  ili su povezani sa ljudima iz mjesta,pa ispituju ko sta kako ima li bolesnih i tako varajju narod,namnozilo se to itekako ,tako je nas Dule iz Grblja imao u hotel Crna Gora rezdenciju isceljenja ,rekli su mi da je bio i u Vranjacku Banju otvorio,a ko poznaje Dula zna o kome se radi.Samo prut i treba ih sibikati gdje god se moze i gdje god se pojave !
  Zato ovo sto je Miso napisao itekako je dobro i nije tome pridato mnogo nego malo ili premalo prostora u nasim medijima koji bi trebali to da razoblicavaju,bagra je to i dobro povezan,mi Srbi nijesmo izgleda jos raskrstili sa nasom predistorijom koja je bila dokle nas Sveti Sava ne krsti,a proslo je od tada evo 800 godina i jos ima magova i vjestica,tesko proslost ostavljamo a vjeru Hristovu u potpunosti jos ne primismo ,nije 800 godina malo a evo danas na Cetinje Miras i magovi,a u Srbiji takodje,zato nam se ova vlast desava a bice jos ovakvih kukvicijih piladi!

  • 3
   5

   Ne grešite dušu srbine brate iz Grblja.
   Nikakav dokaz tvoj Mišo nije pružio da je gosp.Žika šarlatan, kao i što je išao kod njega…
   Polakote ljudi, nije se s tim igrati. Gospod će suditi svakome.

 3. 2
  1

  Bravo, Miso i Nikola nadam se da ste mnogima pomogli. Anonimni, treba da te sramota samog sebe. Usudjujes se da uporedjujes NEUPOREDIVO!!! Kazes, „Савршено сам добро и здраво“ a ja ne samo da kazem nego i tvrdim (na osnovu tvojih navoda), da si ti umno bolestan. Siguran sam da si ti „savjetnik i sponzor“ tog nesrecnog starca.

  • 3
   1

   Тако је Рикардо. Зашто би Мишо то измислио ? Он је озбиљан новинар и довољно је дуго на јавној сцени да би се играо својим кредибилитетом. А регион је пун таквих исцелитеља што се богате на туђој муци. На крају све је урађено транспарентно и све се може провјерити.

  • 2
   3

   Добро јутро ,,Рикардо,,! Полако човече, не једи с без потребе. Стрпљен спашен.
   Ништа ти више не цијениш Миша од мене, нити му више желииш успјеха и среће од мене. То је веома заслужан и успјешан новинар а некако ми се чини на основу овог текста што је написао да му хвали у образовању једна област која је врло битна за све људе па сам добронамјерно прокоментарисао.
   Никога ја не могу бранити нити одбранити, спонзорисати, судити нити осуђивати. Свак је ковач своје среће и све је у Божијим рукама. Бог суди свима а не људи. То сам хтио рећи коментаром и ништа више.
   Читав свијет поштује Бога и светитеље, богоугоднике, пророке и како се све називају. Вјерујем да би нам као народу боље ишло да се и ми више посветимо Богу а да се ослободимо атеизма, марксизма, лењинизма, титоизма и тих глупости што нас као народ још сатире. Овим желим и теби помоћи и свима који прочитају. У тој намјери сам навео што сам навео у коментару а не да наудим било коме.
   Не можемо осуђивати Нострадамуса, Вангу, Недјељка Дражића, Верицу Обреновић, Џуну и милионе других од Бога обдарених људи да виде више од обичног свијета. То се враћа вишеструко умножено. То је универзални – космички закон кои се не мијења.
   ,,Рикардо,, знаш ли да, на примјер, Путин кад се сретне са човјеком за седам секунди све зна о том човјеку? То је Божији дар, зато је успјешан и нико му ништа не може.
   Мало се више и шире едукуј ,,Рикардо,, па се онда лати љуте машине да другом судиш.
   Предлажем ти да почнеш од Соломонових мудрих изрека из Библије, да пажљиво читаш и Стари и Нови завјет и све до чега дођеш везано за све вјере свијета.
   Срдачно те поздрављам и желим ти сваку срећу овога свијета…

 4. 3
  0

  Broj i sadržina komentara ispod ovog teksta svedoče da je itekako potrebno pisati i o ovoj i o drugim sličnim obmanama, prevarama i pojavama koje kontaminiraju ovo društvo i onemogućavaju izgradnju boljeg, zdravijeg, normalnijeg i prosperitetnijeg života na ovim našim balkanskim prostorima.

  • 0
   1

   Зорка, слажем се са вама у потпуности да треба писати и о овим темема, али у конкретном случају нашао сам доказ да се претјерује.
   На гооглу сам пронашао сајт http://WWW.zlatnavoda.com, јер је тај назив колумниста у тексту поменуо, и пријатно сам се изненадио кад сам видио да је Живан Ристовић власник изузетно доброг пројекта за изградњу фабрике воде великог капацитета и велике вриједности.
   Изведена је бушотина, постављене цијеви, урађен најсавременији пројекат фабрике са прецизном анализом воде, добијена грађевинска дозвола. Све по закону и највећим стандарима.
   И сами се можете увјерити уласком на тај сајт.
   На основу тога једино се може закључити да господин Живан Ристовић није шарлатан већ један отмени господин и велики српски домаћин који на својој земљи подиже фабрику да запосли 100-200 радника и понуди најквалитетнију воду што постоји за пиће.
   Сада се већ може поставити питање зашто се уопште појавио овакав текст о старијем господину који има велику вриједност? Дали је можда неко бацио око баш на ову будућу фабрику па на овај начин пушта пробне балоне? итд.итд.
   У пројекту се нигдје не помиње да је вода тестирана помоћу жаба, како то колумниста омаловажавајући тврди, већ су приказани резултати лабораторијске анализе воде.
   Сад постаје и чудно зашто је објављена фотографија дотичног господина у склопу колумне? Дали је господин дао сагласност за фотографисање и објављивање фотографије на овом порталу?
   Није ово лијепо. Брзоплето је.

    • 1
     1

     Поштовање Зорка.
     Нисам Живан, части ми. Али се и мени јавља да је Живан честита особа.
     Имате бројеве телефона на његовом сајту па га контактирајте и ријешите дилему.
     Види се са фотографија да се ради о озбиљном времешном човјеку којег никад нико до сада, да знам а пратим штампу одавно, није поменуо у неком негативном контксту.

 5. 4
  1

  Ovaj sarlatan, kojeg je opisao gospodin Vujovic je covjek koji kumunicira sa demonima a takvih osoba je danas puna nasa zemlja.
  Pravoslavna Crkva najstrozije zabranjuje kontakt sa ovakvim osobama, koji bi da su samo sarlatani bili bezopasni, ali posto se radi sa saradnicima demona, onda su ovo veoma opasni ljudi, stim vise, jer pravoslavnim ikonama i slikama ostavljaju utisak vjerujucih osoba.
  Ima pored ovog klipana i ona „sveta Borka“ iz okoline Beograda i jos barem 50 slicnih trubadura.
  A ovi koji ih brane, su ili oni sami pod pseudonima, ili neki od njihovih pobornika.
  Za vracanje i odlazak kod vracara Crkva kaznjava strozije nego za ubistvo.

 6. 3
  1

  Pogledao sam sajt ovog demoniziranog prevaranta.
  Takode sajt u vezi njegove „izvorske vode“.
  To uopste nije izvorska voda, nego bunarska voda.
  Probusio covjek dva bunara, jedan na 50 a drugi na 150m i bunarsku vodu proglasio izvorskom.

 7. 3
  0

  Vec je Bog to sve urtedio i stoga je najstrozije zabranio odlazak kod vracara.
  A vracanje i alavost na novac, povezan sa svakom vrstom prevare, je oduvijek islo zajedno.

  • 1
   3

   Čejoviću, ti si jedan bolesni provokator iz štaba Miraša Dedajića. Tebe je Bog kaznio čim si taki. Evo šta si ranije na ovom portalu pisao o SPC i Svetom Anfilohiju. Bedo jedna.

   Vukman Cejovic 18/04/2017 at 12:01

   NEDOSTOJAN!

   Nazalost, narod u Crnoj Gori za poglavara Crkve ima jeretika, ekumenistu i sinkretistu.

   Ako je glava Crkve jeretik-sikretista, onda je i citava Crkva u jeresi, sa svim svestenicima i narodom, koji se ne buni zbog jeresi. U takvoj Crkvi ne silaze Svete Tajne.

   A sto se tice Amfilohijevih prica, ko ima bolje pamcenje znace kako su se SVE njegove price zavrsavale.

   Za one ´cije je pamcenje slabo, svaki put je u odsudnom momentu Amfilohije izdao srpski narod.

 8. 2
  2

  Zile, nemoj da se ijedis, jadan.
  I dje nadje nas da zavitlavas.
  Nas Cikotice, koje niko zeznuti ne moze.
  Bunarsku vodu pproglasavas izvorskom.
  Jesi kvaran, Zile bre.
  Kao mucak.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here