Насловна Мозаик Миле Кекин и Бајага снимили дует: Атлантида, пјесма „о нама из племена...

Миле Кекин и Бајага снимили дует: Атлантида, пјесма „о нама из племена Азри“

Морам признати да сам имао велику трему кад сам слао песму. Ипак је човек написао масу врхунских ствари. А што се моје фамозне ангажованости тиче, мислим да је то смисао рокенрола: рећи свима што их иде и не бити по сваку цијену дио масе", рекао је Кекин.

0
Kekin i Bajaga
Миле Кекин и Бајага, фото: Недјељник

Нови албум Мила Кекина “Кућа без крова” излази 19. октобра и доноси велико изненађење, дует с Момчилом Бајагићем Бајагом на пјесми “Атлантида”.

Миле Кекин каже да је “Атлантида” пјесма “о нама из племена Азри”.

Двије и по године требало је Милету Кекину да направи свој други самостални албум “Кућа без крова” који је недавно „изашао на тржиште“, пише Јутарњи лист.

Насловном пјесмом, каже, “Кућа без крова” посебно је задовољан. А ту се крије још нешто.

„Никад досад нисам отворио албум неком баладом, али мислим да ова песма баш добро поставља сценографију за све друге. Хоћу да људи након 37 минута, колико траје албум, имају феелинг као да су одгледали роад мовие у којем је главни лик стално на путу, а циљ није толико битан колико само путовање и начин на који се главни лик мења.

Јако ми је драга и задња песма, ‘Атлантида’, на којој гостује Бајага. Говори о пријатељству и прекиду пријатељства у доба кад је све ‘наопачке и олош носи значке'“, рекао је Миле Кекин.

„Сигуран сам да ће се још свакако тумачити по медијима и свим порталима у региону“, каже Кекин који је овог љета са Хладним пивом био у средишту приче о отказивању концерта Момчила Бајагића Бајаге на Данима пива у Карловцу због захтјева бранитељских удружења.

Тада су им организатори понудили да свирају умјесто српског музичара, а они су то одбили.

„Након свих тих догађаја овог љета схватио сам да ми је баш Бајага требао да подцртам поруку пјесме. Послао сам му пјесму и иако врло ријетко пјева туђе пјесме, пристао је на сарадњу. И тако смо снимили лијеп мушко-мушки дует. Морам признати да сам имао велику трему кад сам слао песму. Ипак је човек написао масу врхунских ствари. А што се моје фамозне ангажованости тиче, мислим да је то смисао рокенрола: рећи свима што их иде и не бити по сваку цијену дио масе„, рекао је Кекин.

Нисам често гост људима на пјесмама зато што сам своје пјевање увијек схватао као ауторско и углавном сам пјевао само своје пјесме тек понекад неким пријатељима. Миле ме звао љетос, нисмо се претјерано добро познавали док нас они нису подржали када је била она фрка. Послао ми је пјесму која ми се учинила веома примјереном, добронамјерном, позитивном и са задовољством сам учествовао колико сам могао – рекао је Бајага.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here