Насловна Колумне Наплата: Црни орлови и бијеле вране

Наплата: Црни орлови и бијеле вране

Албанска застава на гимназији у Тузима, промоција сепаратизизма, декорација скупа обиљежјима злочиначке организуације и тихо звецкање оружјем само су почетак по већ виђеном сценарију, али купљени и уцењени главари морају да ћуте

4
Softver, predskazanje, miso, izgnanik, Kauboj, lepota, vek, Lovac, Otvoreno
Мишо Вујовић

Пише: Мишо Вујовић

Дан уочи референдума о независности Црне Горе на аеродрому у Подгорици једним од многобројних чартел летова Монтенегро ерлајнса, са сигурним гласовима из бијелог свијета, стигла је изувесна Надира, Албанка, носећи у ташни стотинак личних карата својих сународника печалбара који нису могли стићи на то историјско одлучивање и коначној приватризацији Црне Горе.

Колико је било таквих групних депутата знају лидери Албанаца у Црној Гори и креатори фарсе зване референдум о независности.

Најновији гест младог Албанца који је по слијетању на подгорички аеродром, уугрштеним шакама, у знаку двоглавог орла симбола велике Албаније, покушао да испровоцира присутне, није само изоловани инцидент, већ и својеврсна порука властима Малезеза. На упозорење службеника обезбјеђења, да такви гестови нису примјерени и да се удаљи са аеродрома, млади Албанац, пристигао да гласа на изборе у Тузима, је лежерно одговорио : “Ово је моја земља”.

Посматрано са становишта учешћа Албанаца у стицању независности Црне Горе, агресивни припадник црних орлова управо наступа са позиција свијести о заслугама за обнову државотворности Црне Горе. Крађа гласова, прекрајање истинских осјећања аутохтоног и већинског народа, шизоидно
подијељеног фабриковањем свијести о новом идентитету, релизована је
управо уз помоћ оних чије су аспирације на дјелове Црне Горе, више него
транспарентне.

Албански првоборци за независну Црну Гору још децидније шаљу поруку из Тузи гдје је изборна побједа албанских партија прослављена уз заставе УЧК-а и величање те терористичке формације која на Косову и Метохији није правила разлику у бруталном одстрјелу Срба и Црногораца, као што и данас, албански лидери, са истим аспирацијама мјеркају дјелове Црне Горе и Србије.

И поред видљивих унутрашњих анимозитета и подјела по разним интересним, територијалним и политичким питањима сви Албанци без обзира да ли припадају православној, исламској или римокатоличкој конфесији, да ли живе у расејању, на Космету, Црној Гори, Србији, Албанији, Македонији, Грчкој, имају исти циљ и јединствен став – велика Албанија и уједињење свих Албанаца на Балкану.

Албанска застава на гимназији у Тузима, промоција сепаратизизма,  декорација скупа обиљежјима злочиначке организуације и тихо звецкање оружјем само су почетак по већ виђеном сценарију, али купљени и уцењени главари морају да ћуте.

Шиптари нису само задужили руководство Црне Горе гласовима већ и новцем, што Беџет Пацоли, један од финасијера косовске независности, јавно говори. На званичним институцијама Сјеверне Македоније већ се легитимно вијоре албанске заставе, а пут од Тузи до Подгорице веома је кратак.

Као што је Арбен Фрашери, један од лидера Призренске лиге, у Берлину 1978 госдине, на опаску “да су Албанци мува на карти Европе”, одговорио: “Та мува ће Европи једног дана покварити желудац”, тако данас из Тузи поручују :
“ Бићемо омча о врату Црне Горе”!

Прочитајте још:

Нова провокација: Албанска застава на Гимназији у Тузима (ФОТО)

4 КОМЕНТАРИ

 1. 27
  0

  Milo i ova vlast decenijama ocijukaju sa nasim neprijateljima zarad sopstvenog interesa.
  Nista novo. Samo se sada nazovi drzavi ispostavljaju racuni.
  Vlast sa Milom na celu sa djavolom je tikve sadila, gradjani Crne ce da placaju.
  Krivca treba traziti u nasoj vlasti. Albanci su po principu das prst oni hoce cijelu ruku.

  • 1
   25

   Veeeeelika Srbija i veeeeeeelika Albanija, ima li razlike?
   Ima, svakako. Veeeeelika Srbija je davno počela svoju realizaciju, još na podgoričkoj skupštini srpskog naroda!. Ni jedna ni druga se neće i ne može povećat na račun Crne Gore!

 2. 15
  0

  Kad je Miloš Obrenović prvi put došao na pregovore sa Marasli Ali Pasom ,ovaj ga je upitao šta hoće!
  –Da napravim kuću svetli Paso.!
  —Gde ?
  —Na ruševinama stare koju porusise moji velikaši.Reče tada Miloš.
  E,proći će mnogo vremena da se podigne nova kuća,koju su ovi sadašnji velikaši gotovo sravnili sa zemljom ponosmom.

 3. 19
  0

  Mi smo pjevali o Skadru ispod cijih zidina ostade 3000 Crnogoraca.I talasi znaju morski da je Skadar crnogorski tako se pjevalo. A sada ,Siptarski se barjak vije ode Malesija put Velike Albanije.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here