Насловна Насловна Опозиција и „Одупри се“ сложни: Појачаћемо притисак на власт, тражимо помоћ Брисела

Опозиција и „Одупри се“ сложни: Појачаћемо притисак на власт, тражимо помоћ Брисела

Лидери опозиције и организатори протеста су одлучни да смјену режима изведу до краја и тако учине први корак ка демократизацији црногорског друштва

7
Са састанка опозиције и Џемала Перовића

По раније утврђеном договору, лидери парламентарне опозиције и  представници покрета  “Одупри се-97000” одржали су састанак на којем се расправљало о моделима будућег дјеловања. Разматрана је могућност јачања притиска на владајуће структуре, као и ширење протеста на друге градове, те учешће међународне заједнице.

Домаћин састанка била је Демократска Црна Гора. Демократе су истакле да је на састанку свеобухватно анализирана актуелна политичка ситуација, протести, као и да је договорено предузимање конкретних мјера са циљем реализације Споразума за будућност, који су потписали свих 39 посланика опозиције.

“Лидери и представник организатора протеста су се на састанку сагласили да представе Споразум за будућност релевантним међународним адресама. На састанку је постигнут договор да неколико радних група и креативних тимова одмах почне да ради на стратегији осмишљавања различитих акција, које ће бити у функцији притиска на власт, нарочито када се има у виду да протести и својом досадашњом масовношћу и карактером остварују сврху и олакшавају постизање циља, те да такав грађански, мирни и ненасилни притисак постаје све мање подношљив и одољив за режим”, саопштили су након састанка.

Лидери опозиције и организатори протеста су одлучни да смјену режима изведу до краја и тако учине први корак ка демократизацији црногорског друштва.

Усагласили су се да сви политички субјекти комплетну партијску инфраструктуру ставе у службу протеста, те да треба дјеловати плански, без сујета, јер је то једини начин да коначно дође до промјена у Црној Гори.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 7
  1

  А што не стиснете одмах, шта развлачите по међународним адресама да вам се спрдају?
  По оном Карађорђевом принципу – ,,сваки свога убите субашу“…, по свим градовима сви да устанемо два – три дана и разјуримо банду, а онда у Подгорицу…

 2. 4
  2

  Džemo ih skupio i predsjedava. Džema za premijera. Vojvoda i Milan za ministra i pomoćnika ministra. E moji Srbi. Na niske grane ste pali. Normalno je da su protesti na nizbrdici.

 3. 7
  0

  Ако будемо чекали помоћ од Брисела, Берлина, Вошингтона злотвори ће владати док год не униште ЦГ. Они злотворе и држе на власти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here