Насловна Култура Павићевић: Успјешна година Арт преса

Павићевић: Успјешна година Арт преса

Најдраже нам је што смо у протеклих десетак година, захваљујући својим активностима и афирмацији културе, постали значајан дио, укупне културне и туристичке понуде на Будванској ривијери

0
Pavićevića
Ранко Павићевић

НИП Арт прес из Будве, које се годинама успјешно бави информисањем, односима са јавношћу и афирмацијом културе, завршио је, још једну пословну годину, а како наводе у саопштењу за јавност, оствареним резултатима, може се бити задовољно.

Како је казао, извршни директор Арт преса, новинар и публицист Ранко Павићевић, за дванаест мјесеци, организоване су укупно 34 манифестације, од којих 16 књижевних вечери и промоција књига, 10 самосталних и групних ликовних изложби, 5 прес конференција, 2 округла стола и трибине на различите теме.

У прес центру хотела Tre Canne у Будви, своје књижевне вечери, имали су познати књижевни ствараоци, као што су: Радомир Уљаревић, Бећир Вуковић, Драган Копривица, Војислав Караџић, Радојица Радовић, Бобан Велимировић, Драган Попадић, Миодраг Перуновић и други из Црне Горе, као и Слободан Ристовић из Србије.

Са једне од промоција

У галерији хотела Аdria у Будви, самосталне изложбе слика су имали: Мики Радуловић, Никола Радоњић, Ангелина Јањушевић, Петар Пићан, Наташа Петејчук, Тоодор Живаљевић, вајар Рајко Сушић из Црне Горе, као и познати руски сликар Андреј Мунтјан.

На двије колективне изложбе слика, љубитељи имјетности у Будви и велики број туртиста, били су у прилици да виде слике; Филипа Јанковића, Цветка Лаиновића, Љуба и Бата Брајовића, Миша Вемића, Никице Раичевића, Љуба Попадића, Наода Зорића, Момчила Мацановића, Данице Басте, Јелене Абакумове, Слободана Словинића, Драга Дедића, Жељка Ђуровића и других познатих аутора из земље и свијета.

Како би указали на на нераскидиви однос културе и туризма, Арт прес је био и организатор округлог стола туристичких и културних радника на тему: Туризам и култура, до боље туристичке понуде, као и низ других запажених дебата.

pavicevic
Промоција књиге

Урадили смо заиста пуно, али је најдраже, што смо у протеклих десетак година, захваљујући својим активностима и афирмацији културе, постали значајан дио, укупне културне и туристичке понуде на Будванској ривијери и то ћемо бити и даље, саопштио је извршни директор Арт преса из Будве новинар и публицист Ранко Павићевић.

За дугогодишње успјешно пословање и остварене резултате у области информисања, издаваштва и културе, компанија Солвент Рејтинг из Подгорице, која се бави тражењем нових и успјешних рјешења код црногорских компаније у пословању, наградила је будвански Арт прес за прошлу годину.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here