Насловна Политика Пендрек држава: Полиција одузела комби са натписом “Крај посљедњег диктатора”

Пендрек држава: Полиција одузела комби са натписом “Крај посљедњег диктатора”

Очигледно да је диктатору засметао комби са његовим ликом. Полиција је у маниру акционих филмова приводила на разговор обичне грађане вршећи на њих притисак

8
Полицији засметала порука на комбију

Полиција је одузела комби који је претходне недјеље коришћен у перформансу Грађанског покрета УРА улицама Подгорице, а на којем се налазила порука “Крај посљедњег диктатора” са сликом актуелног предсједника државе Мила Ђукановића.

Према ријечима извршног директора ГП УРА Зорана Микића, поступци и активности појединих дјелова Управе полиције у посљедња два мјесеца показују диктаторски карактер режима ДПС-а и његовог шефа Мила Ђукановића.

Очигледно да је диктатору засметао комби са његовим ликом. Полиција је у маниру акционих филмова приводила на разговор обичне грађане вршећи на њих притисак. Серија јучерашњих догађаја само су наставак репресивних акција Управе полиције које за циљ имају изазивање несигурности код грађана у сусрет мирном протесту заказаном за суботу 16. март”, оцијенио је Микић на конференцији за новинаре.

Зоран Микић

Он је подсјетио на по његовом суду “прекомјерену употребу силе полиције у Бару” и подсјетио да је УРА од ЦБ Бар и Управе полиције затражила приступ информацијама и документима који се односе на интервнеције полиције али да до данас нијесу добили одговор јер је, како Микић тврди “директор УП, Веселин Вељовић још једном одлучио да крије батинаше и насилнике у редовима полицје”.

Микић је поменуо и искључивање из саобраћаја превозника који су од Никшића према Подгорици возили људе на протест и студенте на њихово протестно окупљање, привођење активиста њихове партије и других опозиционих партија због мирних перформанса, пратњу активиста из организације “Одупри се” од стране непознатог наводног полицијског службеника, смотру свих јединица полиције  од стране директора УП Веселина Вељовића, која је по његовој оцјени имала за циљ  безразложно ширење страха код грађана, а што није успјело…

Из свега наведеног очигледно је да је намјера шефа ДПС-а Мила Ђукановића да полиција буде батина у рукама ДПС-а у обрачуну са грађанима и политичким неистомишљеницима. Но то му не може проћи и то нећемо дозволити. Поручујемо ДПС-у да своје политичке и друге обрачуне са нама не води преко леђа полиције и грађана. Нема тог Вељовића и Катнића иза којих се Ђукановић може сакрити. Позивамо све часне припаднике полиције да одбију да учествују у незаконитим радњама и да јавно проговоре о свим видовима притисака којима су изложени од стране претпостављених”, казао је Микић.

Милета Радованић

Генерални секретар странке Милета Радованић казао је да полиција фабрикује разлоге због чега врши репресију над грађанима и да ће о томе УРА упознати домаће и међународне инстанце.

Захтијевамо да се комби врати власнику. Због сумње да је читав случај политички мотивисан и да ДПС репресијом над грађанима води своје ратове са ГП УРА ми ћемо писати омбудсману, унутрашњој контроли и Савјету за грађанску контролу рада полиције. УРА ће писмено са доказима обавијестити делегацију ЕУ у Црној Гори и представнике дипломатског кора о репресивним активностима Управе полиције”, истакао је Радованић.

Он је поручио и да су се грађани пробудили и да је талас промјена кренуо.

То више нико не може зауставити. Позивамо грађане да масовно изађу на  протест заказан у суботу гдје ћемо на величанствен и миран начин исказати бунт против меке диктатуре која је на снази у Црној Гори. Комби који је очигледно засметао одлазећем диктатору, само је једна у низу активности које су у припреми а које ће брзо бити реализоване”, закључио је он.

Прочитајте још:

Кнежевић тужио Ђукановића: Мило на челу криминалаца који хоће да отму имовину Атлас групе

8 КОМЕНТАРИ

 1. 34
  1

  Ja mislim da je ovdje greska u pitanju,kombi ce vjerovatno biti ustupljen za razvozenje hrane sirotinji kojie ima svakim danom vise,dakle ovo se mora vidjeti kao humani akt drzave i briga za gladne,znaju oni da misle,samo kad napregnu mozak.Ako imate namjeru da pravite druge slike ova je odlicna,samo dodati vjtrenjacu da ga hlade!“http://gegenwind-borchen.de/wp-content/uploads/2018/03/Windrad_auseinander_geflogen_borchen_etteln.jpeg

 2. 22
  1

  Народе Црне Горе не мислите да ће Управа полиције отказати послушност Милу и, како се понеко нада, приклонити се Душку Марковићу.
  То је све увезано врзино коло и никад га они неће прекинути. Пласирају дезинформацје.
  То коло и ту игру треба народ протестима да растјера и прекине једном за вазда.

 3. 0
  0

  НАТО слуги малом милу, на дужности привременог управника приватног поседа барона Натана Ротшилда, некада познатим под појмом Црна Гора, су одбројани дани! Пустише га његови “пајтоси” низ воду, само то милицији још ни(т)ко није јавио .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here