Насловна Друштво Полицајац се не сјећа ко је тукао Ивановића, али се придружио гоњењу...

Полицајац се не сјећа ко је тукао Ивановића, али се придружио гоњењу  

Полицајац је рекао да није видио ко је од његових колега бацио сузавац, али да је исти осјетио

0
Александар Чака Ивановић након полицијског "третмана"

Полицајац Љ. Б. саслушан је јуче у Основном државном тужилаштву у истрази против једног од вођа навијачке групе „варвари“ Александра Чаке Ивановића.

Други саслушани службеник Центра безбједности Никшић сјетио се свих детаља током инцидента након фудбалске утакмице између “Сутјеске” и “Будућности”, осим ко је брутално претукао Ивановића.

То је “Вијестима” рекао Ивановићев бранилац, адвокат Срђан Љешковић, након што је полицајац, у својству оштећеног, саслушан пред никшићким тужиоцем Жељком Пејовићем.

Љешковић је објаснио да се и тај службеник Управе полиције придружио гоњењу, као и његов колега који је саслушан прошле седмице.

Рекао је да га је мој брањеник два до три пута ударио у главу, да га је опсовао, али да он није нанио повреду мом брањенику нити му упутио псовку. Оно што ми је најважније је да је ставио границу гдје је Ивановић повријеђен. Како је казао, мог брањеника нико није ударио од момента када је Ивановић наводно напао полицајца до његовог изласка из стадиона, што значи да му је повреда нанесена прије тог инцидента”, казао је Љешковић.

Према његовим ријечима, полицајац је рекао да није видио ко је од његових колега бацио сузавац, али да је исти осјетио.

Објаснио је да зна који су полицајци били присутни тога дана на утакмици и додао да им нико није издао наредбу да поступе како су поступили, већ да су то урадили самоиницијативно.

Иако су се колеге, како је казао, понудиле да га одмах након инцидента воде у хитну помоћ, он је то одбио, него је навијаче испратио до Подгорице и тек када је дошао у 22.05 часова, ту ноћ се јавио хитној, као и свако јутро наредна четири дана. Иако има сву потребну медицинску документацију, није могао да децидно одговори о каквим се повредама ради“, казао је бранилац Ивановића.

брутално пребијање Чаке Ивановића

Како је истакао, полицајац је дао и контрадикторну изјаву – у једном тренутку рекао је да су, према његовом запажању, “Варвари” кренули ка навијачима “Сутјеске”, а не ка фудбалерима да прославе реми, док је у другом тренутку казао да је неколико навијача стигло до терена, а да су им играчи, наводно, сугерисали да се врате.

Према предлогу тужиоца, сјутра ће бити саслушано још неколико полицајаца, а данас ће унутрашња контрола полиције саслушати Ивановића у просторијама Завода за извршење кривичних санкција (ЗИКС), уз присуство Љешковића и истражног судије Игора Ђуричковића. Љешковић је најавио да ће тужитељки Софији Луковац, у другом случају гдје је Ивановић оштећени, предати извјештај са магнетне резонанце који је показао да вођа “Варвара” “на свим дјеловима тијела гдје је ударен има отеклине “од 15 до 26 милиметара“.

У другом поступку, ако нам судија то буде дозволио, биће саслушани не само ови полицајци, већ ћемо позвати од 50 до 170 свједока. Позваћемо и навијаче ‘Сутјеске’, као и неутралне посјетиоце да се јаве и кажу шта се тачно догодило”, истакао је Љешковић.

Рекао да ни он ни тужилац од полиције још нијесу добили комплетан снимак са утакмице. Након дербија “Сутјеска” – “Будућност” у сукобу је повријеђено шест полицајаца и већи број навијача, међу којима је и Ивановић који је задобио бројне тешке повреде.

Основни суд у Никшићу одредио му је притвор до 30 дана, иако је угрожено здравствено стање Ивановића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here