Насловна Култура Представљање збирке прича и забиљешки “Јабука са јабуке” Јелене Зелинске

Представљање збирке прича и забиљешки “Јабука са јабуке” Јелене Зелинске

0
Elena Z.
Књига

Вече са руском списатељицом и новинарком Јеленом Зелинском и представљање њене књиге прича и забиљешки назива “Јабука са јабуке” биће одржано у Народној библиотеци Будве у петак, 7. децембра са почетком у 19.часова.

О књизи коју је објавила издавачка кућа Албатрос плус из Београда, са ауторком ће разговарати Станка Станојевић, а преводиће са руског и на руски Предраг Кркељић, док ће за фотографије бити задужена Ана Зелинска.

Књиге Јелене Зелинске су преведене на многе језике, укључујуц́и и српски. Једна од њих је књига Јабука са јабуке гдје су међу осталим причама и биљешке о Црној Гори. Од записа ходочасника, па све до чаролије гастрономског туризма, уз вјешто поигравање с најситнијим детаљима и употребом лаке ироније, Зелинска гради чудесне свјетове имагинарног и стварног. Ове године је посебну популарност завриједила књига-водич „Моја лепа Србија“.

Јелена Зелинска је познати руски новинар и јавни дјелатник. Широј публици је позната као ауторка радио и телевизијских емисија и колумнисткиња у најзначајнијим руским новинама. Као списатељица је дебитовала 2011. године романом “На рекама Вавилонским”. Већ неколико година живи и ради на Балкану.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here