Насловна Колумне Прошетај се

Прошетај се

Да будем искрен – што рекли наши више него искрени политичари – и питам: уколико неколико пута протабанам протестујући против бојкота поменутог побаченог протеста, има ли икакве и најмање шансе да упаднем међу организаторе и закучим нешто конкретно, у противном, цркну ћу све живећи на рачун сна о слободи

2
протести

На протесте ОДУПРИСЕ 97.000 долазе још једино организатори.

Е сад, на сцену ступам ја и контам нешто да као соло шетач, прошетам у знак протеста против више него слабе излазности на протесте уприличине од стране мејнстримаша маде ин Подгорица ужа адреса Вијести.

Нисам познат, далеко од тога, али сам врло упоран, тако да би можда због тога моје табање уродило плодом, хоћу рећи имало неке вајде, ако не баш постигло жељели циљ, а оно бар заталасало увелико умртвљене ствари.

Одавно је у тренду разноразно парадирање, тако да ниси у тренуду ак` не парадираш, кужиш липи мој…

Град напросто иште да по њему парадираш у знак одупирања неолибералном устројству ствари, да у пиштаљку пунеш притиву бетонизације енд садизације зеленила, позива те да комунистички станеш у заштиту ојађеног и ваистину обесправљеног, црног радника. Повода колико желиш, треба само воље и слободног времена.

Уз то, ваља се помало и уфурати, бити бре у току, млад и активиста, увијек на страни онога што тек треба да заживи а већ је наишло на отпоран зид предрасуда.

Зарад свега тога, што да не – изађем соло у шетњу у знак протеста против бојкота протеста под фирмом ОДУПРИСЕ. (Како бијаше: један, али вриједан.)

Међутим, надам се да не чуди ако у свом ангажману тражим зерицу профита и за се; звиждач је океј, али ни тај ти не пува нити урла џаба, у све старкама и са изблиједјелом мајицом CHE, ипак мора, дугорочније гледано мислити и на свој интерес, налаже логика гузице.

Да будем искрен – што рекли наши више него искрени политичари – и питам: уколико неколико пута протабанам протестујући против бојкота поменутог побаченог протеста, има ли икакве и најмање шансе да упаднем међу организаторе и закучим нешто конкретно, у противном, цркну ћу све живећи на рачун сна о слободи.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  3

  Шта је ово?

  Нема пролиферације љевичарских идеја омиљене интелектуалне дроље западних медија за масе Славоја .ебемсезапаре Жижека?

  Нема комндовања јуришем за тастатуром?

  Само,ето,ако је могуће,исто би ваљало да на крају дана услиједи нешто…конкретно?

  Од неког,било ког.

  Тако типично љевичарски,је ли…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here