Насловна Друштво Раонић: Тужилаштво да реагује на противзаконито објављивање банковних рачуна лидера ДФ

Раонић: Тужилаштво да реагује на противзаконито објављивање банковних рачуна лидера ДФ

"Побједа" је данас објавила податке о баковним рачунима фамилије лидера ДФ-а

6
текст објављен у "Побједи"

Изгледа да Специјално државно тужилаштво селективно примјењује закон, те је с тога наредило појединим бакама да доставе информацију о рачунима које посједују лидери Демократског фрона и чланови њихових породица, иако је Законом утврђено да је објављивање банковних тајни, основ за кривично гоњење и затворске казне.

Побједа“ је данас објавила податке о баковним рачунима фамилије лидера ДФ-а.  Закон о банкама у чалновима 84. 85 и 86, као и Кривични законик у члану 280, експлицитно говори да објављивање банковних тајни основ за кривично гоњење и вишегодишње  затворске казне. Тужилаштво?„, написао је на свом Твитер налогу Извршни директор Грађанске алијане Борис Раонић.

Твитер објава Бориса Раонића

Наиме, Побједа је објавила да је Специјално државно тужилаштво наложило је банкама да доставе информацију о рачунима које посједују лидери Демократског фрона и чланови њихових породица, како би имали увид у њихове финансијске трансакције.

Кривичним закоником у члану 280 је јасно дефинисано ко неовашћено другом саопшти, преда оли на други начин  учини доступним податке које представљају пословну тајну или ко прибави такве податке у немјери да их преда другом лицу, казниће се затвором од три до пет година.

Побједа је објавила позивајући се на писање портала Фос, да се на списку чији су рачуни били на увид налазе Милан Кнежевић, његова мајка Ратка, брат Мирко, возач Михаило Чађеновић, његова супруга Славица Бубања Чађеновић, брат Игор, свастика Грана Бубања, Андрија Мандић, његова жена Сања, сестра Ксенија Кљајић, њен муж Ненад, Ананије и Арсеније Никић, као и Небојша Медојевић.

Магделинић: Кршење људских права основни модел дјеловања

Моје податке (ЈМБГ, адресу и број телефона) које сам у својству свједока предала српским правосудним органима, у више наврата и супротно свим законима, јавно је (кроз тв емитовање) објавило црногорско Судско вијеће на челу са Сузаном Мугошом, написала је на свом Фејсбук профилу Тамара Магделинић, један од свједока у монтираном процесу „државни удар“.

Тамара Магделинић

„Повјереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности коме сам се обратила огласио се ненадлежним, упркос томе што је извор информација српски орган и што се јавно објављивање десило и у Србији. Истовремено, медијско разапињање са лажираним наводима од стране СДТ-а употпуњавало је слику о стварном дјеловању и професионалном профилу носилаца правосудних функција, која је и данас обојена новим бруталним кршењима закона кроз објаве извода са рачуна чланова породица непожељних политилчара, због чега опет нико неће сносити одговорност“, рекла је Магделинић и закључила:

„На основу свега произилази само један закључак – грађанима је нужна заштита од институција, првенствено правосудних, којима је кршење људских права постао основни модел дјеловања“.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 19
  0

  DPS ambasadori NETO plata (2017g); Francuska 4408e;. Srbija Micunovic 3170e; Italija dr.plagi.S.Vlahovic 4269e itd……+ svima njima povlastice razni benifiti, placeni god.odmori. putovnja, ljetovnja,zimovanja,hoteli itd….sve o trosku nroda dok se djeca u C.G lijece SMS porukama…. OTPOR!!!

 2. 13
  0

  Удба је наша судба.

  Можда је неко од господе, насуо и бензина у ауто, и у кафеу поред пумпе, попио кафу. Треба све пратити, као код Орвела.

  Да ли ће се овај Кара вилајет, икада ослободити шпијуна, удбе, процеса, лопова…???

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here