Насловна Политика Репортажа британског новинара: У Бондстилу се обучава албанска војска

Репортажа британског новинара: У Бондстилу се обучава албанска војска

Грејем Филипс је посматрао Бондстил са безбедне удаљености и није помишљао да улази у базу, али је снимио честа полетања и слетања војних хеликоптера, што доказује да је база веома активна

4

Британски новинар Грејем Филипс, којег су привремене власти у Приштини прогласиле за персону нон грата на Косову*, објавио је своју репортажу о америчкој бази Бондстил, преноси портал „Националист“.

Филипс се својим аутомобилом упутио ка бази Бондстил, која се налази у околини Урошевца и током своје репортаже је казао да је Бондстил највећа америчка база на европском тлу, већа чак и од ваздухопловне базе у Гелзенкирхену у Њемачкој. Како се сама војна база територијално шири, он је приказао на мапама, које ћете видјети у видео прилогу који слиједи.

А о томе шта се дешава унутар базе Бондстил, Филипс није могао са сигурношћу да каже, али се позвао на медијске извештаје италијанских и руских медија који су се позвали на изворе у структурама безбједносних органа.

Према наводу италијанских медија, као што је Л’Еспресо, база Бондстил служи за обуку терориста Исламске државе. Руска државна агенција ТАСС је навела да се у тој бази врши обука новоформиране Војске Косова*, чиме се крши резолуција СБ УН 1244.

‘’Шта се деси у Бондстилу, остаје у Бондстилу’’, рекао је Филипс у својој репортажи.

Ни широј, ни ужој светској јавности није познато шта се унутар базе дешава, јер међународним посматрачима и инспекторима није дозвољен улаз у ту војну базу.

Грејем Филипс је посматрао Бондстил са безбједне удаљености и није помишљао да улази у базу, али је снимио честа полетања и слијетања војних хеликоптера, што доказује да је база веома активна.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 16
    0

    Kad ti ta vojska uzme pola CG, onda ces se Komlene sjetiti. Kao patak Daca u onom crtanom kad padne u provaliju i neko kaze: „Nadam se da ce se sjetiti da umije da leti“. Poslije treska, konstatuje:“Nije se sjetio!“ To se zove naknadna pamet, nesrecni Komlene! Vi ste u CG Komlene kao licnosti iz stripa. Do tog nivoa vam dopire pamet!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here