Насловна Насловна СДТ наложило истрагу о кредиту са Абу Даби фондом

СДТ наложило истрагу о кредиту са Абу Даби фондом

Представници Абу Даби фонда споразум су потписали са тадашњим министром пољопривреде и руралног развоја Петром Ивановићем и предсједником Одбора директора Инвестиционо-развојног фонда Црне Горе Зораном Вукчевићем

6
Abu Dabi fond
Архива, Фото: РТЦГ

Специјално државно тужилаштво наложило је јутрос службеницима Специјалног полицијског одјељења да уђу у просторије Министарства пољопривреде и руралног развоја и изузму списе везане за уговор о кредиту са Абу Даби фондом.

Они су, како преноси Телевизија Црне Горе, овом приликом изузели сву документацију у вези са кредитом који је том министарству додијељен из тог фонда

Документација је изузета како би утврдили да ли је у том случају било незаконитих радњи, односно како би провјерили на који начин је потрошен новац од тог кредита.

Недавно су и представници ДЕМОС-а указали на потребу за покретањем истраге након, како су навели, несумњивих доказа о злоупотребама средства из Абу Даби фонда, који су презентовани у емисији ‘Механизам’ на Јавном сервису.

Без сумње у свакој демократској држави са аутономним институцијама Тужилаштво би у оваквим околностима покренуло истрагу. Имајући у виду да су представљени врло убједљиви докази о финансијским нерегуларностима и непоштовању законских процедура са индицијама о проневјери огромних финансијских средстава, која су појединци из врха власти користили за лично богаћење, Тужилаштво је дужно ефикасно реагује“, наводи се у саопштењу ДЕМОС-а.

Представници Абу Даби фонда споразум су потписали са тадашњим министром пољопривреде и руралног развоја Петром Ивановићем и предсједником Одбора директора Инвестиционо-развојног фонда Црне Горе Зораном Вукчевићем.

Према незваничним сазнањима портала ИН4С постоје индиције да је актуелни министар Милутин Симовић због најаве да ће у његовом ресору доћи до полицијског упада, последично и преиспитивања улоге Петра Ивановића, имао врло озбиљан сукоб са црногорским премијером Душком Марковићем.

Прочитајте још:

Матеи: Ђукановић је слао и још увијек шаље људе да ми пријете

6 КОМЕНТАРИ

 1. 7
  0

  Odlično. Lupežima je mjesto u zatvoru,na teškoj robiji. Uz oduzimanje cjelokupne imovine stečene kriminalom. Posto iza ovoga stoji ambasada SAD, nadam se da će ekspresno biti osuđeni i da neće biti odugovlačenja. Ovo je i poruka Đukanoviću da je pravda spora,ali dostižna. Petar mu je desna ruka.

 2. 0
  0

  Ovaj kerdit cemo vratiti tako: sto ce Emirati kod kupovine dijela obale na plazi JAZ platiti manju vrednost od stvarne i tako ce sve biti zavrseno,ako ovi do tada budu vladali, sto se nikada nezna?
  Zato oprez kod vracanja kredita,a drustvo koje je dobilo kredit ono ce s resornim ministrom za perje da isto luftira u Spuzu!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here