Насловна Култура Сјутра премијера филма „Краљ Петар Први“

Сјутра премијера филма „Краљ Петар Први“

Због лика самог краља Петра, који је био веома везан за свој народ, редитељ је и осталим историјским личностима у филму прилазио као обичним људима, јер, према његовим ријечима, само тако је могао да их уздигне у мит

2
Kralj Petar
Премијера сјутра

Филм „Краљ Петар Први“ премијерно ће бити приказан сјутра у Центру „Сава“ и Комбанк дворани у Београду, а због великог интересовања филм ће исте вечери имати једну пројекцију и у биоскопу „Синеплекс“ у ТЦ „Ушће“.

Лазар Ристовски, главни продуцент и глумац, рекао је да су ова улога, као и цијели филм, по много чему за њега најважнији у животу.

„Филм ‘Краљ Петар Први’, сигуран сам, постаће буквар из кога ће се учити патриотизам, љубав према пријатељима, а и редитељски занат. Ово је, можда, и мој последњи филм и сигуран сам да ће он бити упамћен по много чему, а највише по квалитету“, казао је Ристовски, преноси РТВ.

У глумачкој екипи је и млади Милан Колак у лику добровољца Маринка Спасојевића, главну женску улогу тумачи Даница Ристовски у лику Макрене Спасојевић, Александар Вучковић тумачи лик младог регента Александра Карађорђевића, дјечак Иван Вујић игра Момчила Гаврића, најмлађег официра у Првом светском рату, Радован Вујовић сељака Животу, млади Марко Тодоровић принца Ђорђа Карађорђевића.

Играју и Бранко Јеринић, Павле Јеринић, Светозар Цветковић, Горан Шушљик, Тихомир Арсић, Слободан Ћустић, Танасије Узуновић, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Небојша Кундачина и многи други.

Филмска екипа, коју је чинило преко 100 глумаца и 7.000 статиста, снимала је од 17. марта више од шест мјесеци, са укупно 110 снимајућих дана, на многим аутентичним локацијама и објектима по читавој Србији, на Старој планини, у Књажевцу, Ваљеву, Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, Космају, Сремским Карловцима, и на Крфу.

Редитељ Петар Ристовски је у овај филм ушао с веома високим умјетничким и продукцијским захтјевима.

Због лика самог краља Петра, који је био веома везан за свој народ, редитељ је и осталим историјским личностима у филму прилазио као обичним људима, јер, према његовим ријечима, само тако је могао да их уздигне у мит.

У филму се, поред лика краља Петра Првог, појављују и премијер Никола Пашић и војсковође Петар Бојовић, Степа Степановић и Радомир Путник, а историјска драма се приповеда већим дијелом из визуре војника и обичних људи из народа.

Историјска драма „Краљ Петар Први“ ће се након Београда приказивати у свим већим градовима Србије.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Милован Витезовић је 1994. године издао и написао роман. Витезовићев роман је објављен на осам језика-италијанском, енглеском, грчком, руском, француском, румунском, шведском и есперату.
  Улоге: Лазар Ристовски као Краљ Петар I Карађорђевић, Милан Колак као Маринко Спасојевић, Иван Вујић као Момчило Гаврић, Радован Вујовић као Живота Радојчић, Даница Ристовски као Макрена Спасојевић, Александар Вучковић као Краљ Александар I Карађорђевић, Марко Тодоровић као Принц Ђорђе Карађорђевић, Миона Марковић као Принцеза Јелена Карађорђевић, Марко Баћовић као Никола Пашић, Танасије Узуновић као Војвода Радомир Путник, Бранко Јеринић као Генерал/Војвода Степа Степановић, Светозар Цветковић као Генерал/Војвода Живојин Мишић, Небојша Кундачина као Генерал/Војвода Петар Бојовић, Љубиша Савановић као Пуковник Драгутин Димитријевић Апис, Радоје Чупић као Генерал Павле Јуришић Штрум, Иван Исаиловић као Мајор/Војвода Војислав Танкосић, Драган Марјановић као Пуковник Миливоје Стојановић Брка, Небојша Вранић као Доктор Светислав Симоновић, Иван Марковић као Здравко Вуловић, посилни Краља Петра I Карађорђевића и многи други.
  Прича о Краљу Петру I Карађорђевићу и Макрени Спасојевић која је тражила свог сина јединца Маринка у Албанији. Макрена је замолила краља да пронађе свог сина Маринка да му преда вунене чарапе, које му је мајка исплела.
  Милован Витезовић је по овом роману, проширујући га, исписао сценарио за филм и серију од 10. епизода.
  РТС ће 2019. године емитовати серију о Краљу Петру I Карађорђевићу са Лазаром Ристовским.
  Пројекат филма и серије „Краљ Петар Први“ је заснован на мотивима Милована Витезовића „Чарапе Краља Петра“ у у режији његовог сина Петра Ристовског премијерно је приказан прекјуче у Сава Центру и у Комбанк Арени.
  Премијера филма „Краљ Петар Први“ у продукцији Зилион Филм Лазара Ристовског и у режији Петра Ристовског била је супер!
  Свака част! Нека ти је са срећом Царе Лазо легендо!
  Ја једва чекам да погледам филм о Краљу Петру I Карађорђевићу у биоскоп Крушевац.
  У филму, поред лика Краља Петра I Карађорђевића и његових синова Краља Александра I Карађорђевића и Принца Ђорђа Карађорђевића које ће тумачити Лазар Ристовски, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, појављују се Никола Пашић кога ће тумачити Марко Баћовић, Војвода Радомир Путник кога ће тумачити Танасије Узуновић, Војвода Степа Степановић кога ће тумачити Бранко Јеринић, Војвода Живојин Мишић кога ће тумачити Светозар Цветковић, Војвода Петар Бојовић кога ће тумачити Небојша Кундачина, Генерал Павле Јуришић Штрум кога ће тумачити Радоје Чупић, Пуковник Драгутин Димитријевић Апис кога ће тумачити Љубиша Савановић, Мајор/ Војвода Војислав Танкосић кога ће тумачити Иван Исаиловић, Пуковник Миливоје Стојановић Брка кога ће тумачити Драган Марјановић и Момчило Гаврић кога ће тумачити Иван Вујић. Они су највећи српски јунаци и српски родољуби који су се борили и дали живот за слободу отаџбине Србије у Првом светском рату.
  Нека им је вечна слава и хвала!
  ЖИВЕО КРАЉ! ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!
  Без Краља не ваља!
  Лазар Ристовски је наш глумац, мене никада није разочарао, он је рекао да је то његова последња улога, он има 66. година и рекао је да морају да дођу нови млади глумци. Лазар Ристовски је приремио филм и серију о Краљу Петру I Карађорђевићу пре 7. година и то је његова круна и крај његове каријере.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here