Насловна Култура „Сласти славе“ на Фестивалу малих сцена и монодрама у Сарајеву

„Сласти славе“ на Фестивалу малих сцена и монодрама у Сарајеву

Прича о Флоренс Џенкинс је топла људска драма, јер су њена огромна љубав према музици и ексцентрични ентузијазам били толико заразни да су надвладали недостатак талента

0
Сцена из представе "Сласти славе"

Представа „Сласти славе“, у продукцији Вечерње сцене Градског позоришта, биће изведена у петак 7. децембра, у 20:30 сати у Културном центру Источно Ново Сарајево, у оквиру такмичарске селекције 23. издања Међународног фестивала малих сцена и монодрама који се у овом граду одржава од 4. до 8. децембра, саопштили су из Градског позоришта.

Према тексту„Glorious“ британског писца Питера Килтера, представу је адаптирао и режирао Стефан Саблић.

У званичном програму манифестације заступљено је пет позоришних комада и четири монодраме из Русије, Србије, Црне Горе, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ.

На фестивалу ће бити додијељене четири награде: за најбољу представу у цјелини, најбољу монодраму, најбољег глумца и глумицу.

О наградама ће одлучити жири у саставу: редитељ Божидар Ђуровић (предсједник), редитељ Витомир Митрић и театролог Зоран Тодоровић.

„‘Сласти славе’ духовит је и дирљив комад. Говори о страсти према слави једне жене која је проглашена за најгору пјевачицу на свијету.

Питер Килтер га је написао по истинитој причи о Флоренс Фостер Џенкинс, која је четрдесетих година прошлог вијека у Њујорку била омиљена музичка атракција. Прославила се оперском каријером, иако није умјела да пјева. Представа освјетљава љупку корупцију којом се госпођа Џенкинс бавила и чаробну ријеч – мито – која јој је отварала сва врата. Ипак, прича о Флоренс Џенкинс је топла људска драма, јер су њена огромна љубав према музици и ексцентрични ентузијазам били толико заразни да су надвладали недостатак талента“, истичу из Градског позоришта.

Играју: Дубравка Дракић, Младен Нелевић, Весна Вујошевић-Лабовић/Катарина Крек, Ивана Мрваљевић и Смиљана Мартиновић/Маја Стојановић.

Избор музике потписује Стефан Саблић, костимографију Александар Ношпал, а сценографију Смиљка Шепаровић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here