Насловна Култура Славни виолиниста у Београду: Келемен наступа са Филхармонијом

Славни виолиниста у Београду: Келемен наступа са Филхармонијом

Шеф-диригент Габријел Фелц, обје вечери диригује програм у знаку слободарских идеја

0
Barnabaš Kelemen
Виртуоз на виолини - Барнабаш Келемен; фото: Твитер

Чувени виолиниста Барнабаш Келемен наступа двије вечери заредом са Београдском филхармонијом и шефом-диригентом Габријелом Фелцом, 6. и 7. децембра (Коларац, 20ч). Извешће виртуозни концерт за виолину Сен-Санса, а на програму су још дјела Бетовена и Јаначека.

Барнабаш Келемен, умјетник урођене музикалности и технике коју посједују само највећи, наступао је у најзначајнијим концертним дворанама попут Карнеги хола, Ројал фестивал хола, Концертгебауа, Санатори хола, Божара и Берлинске филхармоније, преноси Б92.

Београдска публика ће имати чак двије прилике да чује врхунског виолинисту и његово музицирање на Екс-Денеш Ковач Гварнери виолини из 1742. године, коју му је на коришћење уступила држава Мађарска.

Шеф-диригент Габријел Фелц, обје вечери диригује програм у знаку слободарских идеја. Програм отвара Бетовенова Леонора бр 3, која представља музичку срж опере Фиделио чији је заплет заснован на ослобађању протагонисте из политичког заробљеништва.

Величанствене фанфаре из Јаначекове Симфонијете крунишу обје концертне вечери. Дјело је написано за Соколски покрет – гимнастички фестивал који је славио младост, спорт, али и националну припадност, коју је Јаначек промовисао читавог живота.

Улазнице за стајање у продаји су сат уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here