Насловна Култура Шон Пен снима филм о убијеном новинару

Шон Пен снима филм о убијеном новинару

Турска агенција Анадолија пренијела је да је Пен, глумац са два Оскара, био испред саудијског конзулата гдје је његова екипа снимала

0
Шон Пен
Шон Пен

Амерички глумац Шон Пен борави данас у Истанбулу гдје ради на снимају документарног филма о новинару Џамалу Кашогију који је 2. октобра убијен у саудијском конзулату у том турском граду.

Турска агенција Анадолија пренијела је да је Пен, глумац са два Оскара, био испред саудијског конзулата гдје је његова екипа снимала.

Медији су пренијели видео снимак на којем се види Пен у црном одијелу како разговара са камерманом испред ограде турске полиције која спречава приступ конзулату.

Кашоги је у том дипломатском представништву Саудијске Арабије убијен 2. октобра када је отишао по документа потребна за вјенчање с турском држављанком.

То убиство је изазвало негодовање међународне заједнице и покварило слику Саудијске Арабије иако је принц престолонасљедник Мухамед бин Салман демантовао да је умијешан.

Пен је познат по заузимању ставова о политици и америчком друштву уопште, али и по иницијативама које друге земље сматрају спорним.

Глумац је изазвао критику 2015. године када је с једном глумицом направио интервју с мексичким нарко дилером Хоакином Гусманом познатом као Ел Чапо док је криминалац био у бјекству.

Пен је освојио два Оскара за улоге у филмовима „Мистична ријека“ и “ Милк„.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here