Насловна Друштво Већина адвоката одбране није приступила данашњем рочишту

Већина адвоката одбране није приступила данашњем рочишту

4
advokati
Адвокати одбране напуштају судницу 13. марта

Данас у Вишем суду у Подгорици настављен је главни претрес за монтирани процес државни удар. 

На самом почетку данашњег излагања судија Сузана Мугоша саопштила је да је Тужилаштво суду доставио два снимка са изјавама Саше Синђелића.

Мугоша је рекла да је реч о снимцима објављеним на порталу „Аналитика“ под називом „Кад БИА прети“ и аудио-снимку објављен на порталу Стандард.

Након што су адвокати одбране јуче напустили судницу, јер Вијеће судије Сузане Мугоше није усвојило њихов захтјев да нови докази са два видео снимка у којима свједок сарадник Синђелић оспорава све претходно речено, а прије увођења завршне ријечи, већи број адвоката одбране због тога данас се није појавило на главном претресу.

Судија Мугоша је прочитала изјаву једне од оптужених у овом монтираном процесу Бранке Милић, која је рекла да не даје сагласност својим браниоцима Југославу Крповићу и Мироју Јовановићу да је бране док се поменути видео снимци са Сашом Синђелићем не уврсте у доказни поступак.

Мугоша је одредила паузу до 10. часова.

Након паузе, судија Мугоша је рекла да оптужена Бранка Милић, а која се налази у Амбасади Србије може по службеној дужности да добије браниоце, ако не жели да је у даљем процесу бране Јовановић и Крповић.

„Неће уцјењивати ово вијеће на начин на који ради“, нагласила је Мугоша на захтјев Милић да не даје дозволу својим браниоцима да је заступају док се нови докази не уврсте у доказни поступак, а прије завршне ријечи.

Мугоша је позвала Андрију Мандића, Милана Кнежевића, Михаила Чађеновића Кристину Христић да ангажују друге браниоце ако желе, али како наглашава Мугоша по закану нијесу ни обавезни да би се наставио даљи поступак.

Данашњи претрес се одлаже, наставак сјутра у 11. часова.

 

 

4 КОМЕНТАРИ

 1. 16
  0

  Advokati pokazali da ne moraju biti poltroni iako su svjesni da će snositi posledice. U znak neslaganja sa pravosudjem ovakvim trebaju se i optuženi braniti cutanjem jer će svakako biti osudjeni (kako juce bezbrižno najavi konsiljero). Da vidimo da li će Begovic i udruženje pravnika se oglasiti!?

 2. 6
  0

  Ја мислим да ће умјесто Симовића нови минисзар аграра бити Талик. Добро је што су обојица заштитни знаци „Пидравке“.

 3. 5
  0

  Niko u nesrecnoj Crnoj Gori ne moze casno i posteno obavljati niti jedan posao i funkciju, dok se ne PROMIJENI REZIM i uspostavi sistem vrijednosti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here