Насловна Руски поглед Све више Руса путује у Србију

Све више Руса путује у Србију

Све више Руса путује у Србију, а ове године туроператори су примjетили повећање потражње за путовањима у ову земљу за 20%, или чак 100%

0
Srbija
фото: Оксана Фомина

Од почетка 2019. године туроператори су примjетили пораст броја организованих туриста који бирају Србију као мjесто за одмор, наводи се у саопштењу Асоцијације туроператера Русије.

Србија је интересантна за туристе из Руске Федерације због могућности одмора у повољнијим одмаралиштима, кажу стручњаци. Туристи активно резервишу излете у термалним купалиштима током целе године, а лети, обиласке и разгледање земље, као и кратке обиласцке градова, нарочито Београда, преноси Восток.

Најпопуларнија одмаралишта Србије међу Русима су Врњачка Бања, Врдник, Аранђеловац и Бања Ковиљача. Они заједно чине око 70% од укупног броја апликација.

Просјечна цијена пакет аранжмана за Србију за седам ноћи са летом, пуним пансионом и третманом је око 35.000 рубаља (480 e) по особи. Истовремено, према мишљењу стручњака, главни фактор који отежава потражњу за одмором у Србији је висока цена авио карата. Путници морају платити најмање 20 хиљада рубаља за лет. Такође утиче недостатак информација о могућностима одмаралишта-лечилишта. Земља се, према мишљењу стручњака, заправо не промовише у Русији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here