Насловна Поглед Тако је говорио Трамп: Бомбардовање Југославије донијело расуло и хаос

Тако је говорио Трамп: Бомбардовање Југославије донијело расуло и хаос

Не знам да ли они то сматрају успјехом, јер га ја не сматрам успјехом

0
Доналд Трамп

Актуелни председник САД Доналд Трамп гостовао је почетком октобра 1999. године у емисији Ларија Кинга на „Си-Ен-Ену“ и том приликом говорио о НАТО бомбардовању Савезне Републике Југославије, које је окончано неколико мјесеци прије тога.

Доналд Трамп је поручио да је бомбардовање донијело расуло, хаос и терор на Косову и Метохији.

Не знам да ли они то сматрају успјехом, јер га ја не сматрам успјехом„, рекао је тада Трамп о бомбардовању, у интервјуу у којем је поменуо и да разматра кандидатуру на предсједничким изборима 2000. године.

На Кингово питање да ли би он на Косову урадио исто што је учинио тадашњи амерички председник Бил Клинтон, Трамп је одговорио: „Па, ја бих то урадио мало другачије. И знам да би то звучало ужасно, али погледајте расуло које су изазвали на Косову. Ми можемо да кажемо да смо изгубили мало људи. Наравно када смо имали авионе који са 75000 стопа (око 23 километра) бацају бомбе. Али, погледајте шта смо урадили на тој земљи и тим људима и смрти које су се десиле због нас. Дакле, није било губитака код нас и савезника, јер смо ми били скроз тамо горе, у авионима„.

Додао је: „У неком тренутку морате да пошаљете копнене трупе, тако да не би могао било ко да прелази границе и све остало“. Напоменуо је да се „многи људи слажу са тим“.

„Е, сада, да ли би људи били убијени? Можда. Можда и више. Али, барем бисмо имали много мање смртних случајева и не бисте имали расуло и хаос који сада имате. Дакле, ја не знам да ли они то сматрају успехом, јер га ја не сматрам успехом. Они су жестоко избомбардовали земљу и цејелу ту област, сви бјеже у свим могућим правцима и нико не зна шта се дешава. А смртних случајева је на хиљаде“, рекао је Трамп прије 20 година.

Прочитајте још:

Бошковић забранио одавање поште НАТО жртвама, па награђен путовањем у САД

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here