Насловна Политика Тереза Меј „нокаутирана“ у парламенту: Поново одбачен споразум о Брегзиту

Тереза Меј „нокаутирана“ у парламенту: Поново одбачен споразум о Брегзиту

Велика Британија би званично требало да изађе из Европске уније 29. марта

4
tereza Mej, poraz
Терезa Меј

Британски парламент поново је убjедљивом већином одбацио споразум о Брегзиту, који је британска премијерка Тереза Меј постигла са званичним Бриселом.

Мејовој је недостајало чак 149 гласова за усвајање споразума, јер се 391 посланик негативно изјаснио о предлогу споразума премијерке, преноси Ројтерс.

Велика Британија би званично требало да изађе из Европске уније 29. марта.

Меј је раније данас позвала посланике да „демократију ставе испред страначких подјела или личних амбиција“, у очекивању да ће бројни евроскептици у њеној Конзервативној странци и опозициони парламентарци гласати против споразума, наводи Б92.

Подсjећајући да је „овај дом раније већ гласао против договора“, Меј је у парламенту прије гласања обећала да ће, ако јој парламент опет каже „не“, у сриједу дати на гласање одлуку о изласку из Уније без договора.

„Мислим да сви треба да знају, они који желе да до Брегзита дође, да ризикују да Брегзита уопште не буде ако вечерас не изгласамо овај споразум“, истакла је премијерка.

Меј је сусрет са својим конзервативним посланицима уочи гласања о споразуму назвала „довољно добрим“.

Конзервативни посланици и министри присуствовали су састанку неколико сати уочи гласања парламента о измијењеном споразуму Меј и ЕУ.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 3
  1

  Споразум о раскиду односа са Европском Унијом.
  То је као, Велика Британија прави Брегзит, а ЕУ каже „Може“, или „Не може“. И колико то кошта.
  Видимо, Тереза Меј је направила неки „Споразум“ са ЕУ, он се парламенту не свиђа.
  Толико много се Споразум не свиђа парламенту, да ће онако љут, 29. марта да изгласа Останак у ЕУ.
  Иначе, не би они поправљали резултате референдума Брегзит, него ето, Споразум је крив.
  У Македонији су ову парламентарну гимнастику извели доста сирово, али сада у њиховој кући ево морали су то мало елегантније.
  У сваком случају, када је оваква светска сила Енглеска туц-муц, како би Србија или Црна гора изашле из ЕУ ако им се не свиди та Земља дембелија? Лако, само Брисел треба да им да Споразумни раскид. И да испостави рачун за предприступне фондове и донаторске кредите. Па када врате све то, онда широко им поље. А санкције?
  Знамо да је она окупација престала када је Немачка изгубила рат. И кратко је трајала та врста окупације. Ја очекујем да и садашња окупација престане онда када ЕУ пропадне. Али је изгледа „Не лиши магарче до зелене траве“.

 2. 1
  3

  Shto bi to trebala Cg da izadhje is unije kad udhje? Za Srbadiju me boli choshak, oni se sigurno neznaju odluciti. No neche nikad ni uchi. Jedna 1/4 ( ono jedno obrnuto S) oche u EU, on druga 1/4 drugo S neche, a trecha1/4 je u sporu sa prvo S sto Ruse nemogu uvuchi sanjima. A Chetvrto S bi razdijeli sa Predacima im Turcima… I tako to. Srbi che uchi u Uniju kad na Vrbu grozhdje rodi.

  Nego… nijesam dosha da komentujem, nego da samo podvuchem liniju odje od nekijek protagonista koji ograisashe prije nekoliko dana sa temom “ shto oche Britanija da nas uvuche u Evropu, a sigurno izlazi za mjesec dana” … reka sam im ka I svaki profesor, da nemaju veze bravi o chemu prichaju, I da je bolje da chute. Danas su konacno nauchili moru lekciju. ako…josh nijesu…

  Ko we naplaninu jednom ispo, vishe nije isti chojek, i negleda na svijet ka bravi dolje na livadi. Ochak rechi, svaka shusha bi da ima rogove, a neima.

  Kome, u kom udarilo, nepita se kako bi Crna Gora izashla iz kluba u koji udhje. Shjedi i lezhi, uzhivaj u klubu a kad dodhje vrijem, a dodhje svako kanjdjelo se ugasi, a ti novo upalish…dovidhjnja. Mudras je jetting ko zna. Ko zna , zna….

 3. 1
  0

  „Shto bi Crna Gora izlazila iz EU“, tebi nesrećniče stvarno nije dobro, pitanje je samo jesi li na jačim sedativima ili si uzeo previše „belog“?

  • 0
   0

   @ Anonimni,
   Објашњење је просто. Овде у Црној Гори, националне мањине као што су Црногорци, Бошњаци и Шиптари, представљају реметилачки фактор, и свима њима је драже да им господар буде неки господин одозго – као што су навикли. Баш њих брига за Црну Гору, важно је да удовоље својој гузици.
   Срби, Монтенегрини и Дукљани се заиста секирају за дом спремни свој, али не могу ту ништа, зато што су се Монтенегрини и Шипе крвно побратимили, па сада чак и Црногорце не признају за браћу, а камо ли Србе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here