Насловна Политика Тирана под опсадом – демонстранти опколили зграду парламента

Тирана под опсадом – демонстранти опколили зграду парламента

Зграду парламента обезбјеђује на стотине полицајаца, као и бодљикава жица

1
demonstracije
Фото: Тањуг

Демонстранти наклоњени опозицији опколили су зграду парламента у Тирани, захтијевајући оставку владе и расписивање ванредних избора.

На протесту који се одржава током засиједања парламента окупило се више хиљада демонстраната, који владу оптужују за корупцију и везе са криминалом, преноси Тањуг.

Зграду парламента обезбјеђује на стотине полицајаца, као и бодљикава жица.

Агенција АП подсјећа да су демонстранти током ранијих протеста гађали полицију која је одговарала сузавцем.

https://www.youtube.com/watch?v=FYXeUBvlyj4

Албански медији су раније извијестили да је Тирана од раног јутра практично под полицијском опсадом с обзиром на то да је упоредо са засиједањем парламента заказан и опозициони протест.

Зато су посланици већине у згради скупштине почели да се окупљају сат времена прије почетка сесије, да би избјегли сусрет са демонстрантима.

Медији преносе да грађанима није дозвољено да се слободно крећу улицама албанске пријестонице.

Јаке полиције снаге, како се наводи, блокирале су пјешаке и пролазнике између Умјетничке галерије и Министарства унутрашњих послова.

Свако ко је желио да прође кроз „забрањену зону“ морао је полицији да покаже личну карту.

Прочитајте још:

Наплата: Црни орлови и бијеле вране

1 КОМЕНТАР

  1. 8
    0

    Je li i ovo sto oni iz Tuzi bleje nasa je ovo zemlja,kako ne donijeli iz Sirije i Azerbedzana ,razracunavanje s mafijom u Albaniji ,treba nastavti kod nas u Crnu Goru i Srbiju,tako ce i Kosovo i Metohija bit i izolovano, i ugusen kriminal od droge i svega sto to zlo prati,jos ce za koju godinu moliti da se vrate,Srbija moze danas da ih jednom rijecju prigusi ali nece jer vlasti Srbije rade biznis jednako kao Montegro i Bi H,svi su u jednom loncu,ali su ih procitali i Rusija i Amerika,jos se drze par sorosevih straca u EU ali nece ni to dugo.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here