Насловна Политика Ударио тук на лук: ДФ организује дочек, полиција снима и приводи

Ударио тук на лук: ДФ организује дочек, полиција снима и приводи

Гдје је то ова режимска Црна Гора кренула, мајко моја, али све ово не мирише на ништа добро, јер безбједоносна контрола никоме није ништа добро донијела

29
Ко слави снима се, па нека слави ако му је до славља

Пише: Никола Васојевић

Само што је ДФ објавио да ће организовати дочек нове године по јулијанском календару 13. јануара стигао је одговор из Управе полиције. Може, али све ћемо да снимамо, кратко су одговорили из Управе полиције, која је од прије 15-ак дана самостална установа и једино одговара врховном вођи из предсједничког кабинета. Истина, нијесу баш били толико кратки, него су мало детаљније појаснили своју жељу да снимају поменути дочек нове године.  

-Полицијски службеници ће, прије почетка, за вријеме трајања и након завршетка, снимати сљедеће јавно окупљање: Јавно окупљање културно-забавног карактера и шетња у организацији Демократског фронта, са почетком у 18,00 часова 13.01.2019. године и трајаће до 00,30 часова 14.01.2019. године, поводом дочека Православне Нове године. Учесници скупа и шетње ће се окупити на Тргу Независности у Подгорици, гдје ће након завршетка културно-забавног програма кренути у шетњу до Храма Христовог Васкрсења, како би присуствовали вјерском обреду. Снимање ће се вршити у периоду од 18,00 часова 13.01.2019. до 01,00 час 14.01.2019. године, кажу у Управи полиције.

Нема шта, Црна Гора добија свог великог брата или врховног дрона или дрона над дроновима. Има да се снима све што није по вољи режима, а у складу са старим опробаним удбашким правилима, јулијански весељаци се на вријеме упозоравају да ће бити снимани, а потом преснимавани. Па, нек се онда неко весели и мало опусти када зна да их велики брат снима и да нема тог мајчиног сина који ће бити ван филмског кадра. 

Гарант да ће након 13. јануара пљуштати казне за прекршаје на све стране. Ко год буде запјевао неку српску пјесму, огрне се српском заставом, има да сјутрадан заглави код судије за прекршаје. Нешто су се недавно Албанци бунили због употребе националних симбола, па им то није прошло, а како ће то изгледати у пракси вјероватно ће се видјети 14. јануара. Чисто сумњам да ће судије имати толико писара да све забиљеже што се ноћ прије дешавало на главном градском тргу.

Пошто се најављују трубачи, а они наступају већином у србијанској ношњи има да их након силаска са бине сачека „марица“ и одведе директно код судије. Претпостављам да ће посебан третман имати они који случајно на главу ставе шајкачу са кокардом или неку другу капу са тим знамењем. За такве се већ припремају нове спушке тамнице, па нек се тамо тријезне од великорспке хегемоније и српске окупације Црне Горе. Џабе ће им бити што ће се бранити да нијесу дошли из неке друге државе, него да су матични држављани, јер ко ће им то вјеровати када носе знамења туђе и проказане државе. Уколико се још неко сјети да истакне руску заставу за тога ће одмах бити уређена самица на Грможуру и неће га спасити од тамновања ни да на језеро директно из Београда хидроавионом слети лично Путин!

Мислим да је данас свима јасно зашто се Управа полиције осамосталила. То је урађено баш због оваквих и сличних догађаја, гдје се окупљају већином Срби и гдје пјевају српске пјесме и славе своју историју и датуме. По новим прописима све је то забрањено и угрожава темеље црногорске независности и подлијеже снимању и дронском преснимавању, а потом и кривичном гоњењу. Уосталом у Црној Гори једино Срби повремено организују и присуствују антирежимским скуповима, док остали ни да писну, па према коме ће УП спроводити снагу државе осим према њима. 

Наравно данашње саопштење полиције није случајно, већ има намјеру да обесхрабри све оне који би жељели да се те ноћи окупе на тргу и да их због страха буде што мање. Вјероватно ће их и бити мање, јер међу Србима влада већином толика биједа и сиротињско преживљавање да они не смију да ризикују да их неко ни криве ни дужне драконски казни и потом прогања.

Ова држава и њен режим постају све жалоснији и жалоснији. Нијесу се сјетили да снимају дочеке који су они организовали прије десетак дана како би видјели има ли шта на њима недозвољено, а вјерујем да је било, јер није тајна да је пушење марихуане постала омиљена забава младих, па и оних који су били на дочеку у Будви, Котору или Тивту. Међутим, изгледа да то није никакав прекршај у односу на ношење српске и руске заставе, пјевање српских и руских пјесама и ношења србијанске ношње. Гдје је то ова режимска Црна Гора кренула, мајко моја, али све ово не мирише на ништа добро, јер безбједоносна контрола никоме није ништа добро донијела.   

29 КОМЕНТАРИ

 1. 18
  46

  Ne rade ovo naša braća Crnogorci, ovo rade Dukljani i Montenegrini. Crnogorci su naša braća i mi ćemo se sa njima pomiriti i ujediniti. Na narednom popisu svi mi Srbi treba da se pišemo kao Crnogorci. Hvala predsjedniku Mandiću koji je osmislio ideologiju srpskocrnogorskog pomirenja.

 2. 54
  2

  Kakav je ovo tekst, kao da ga je pisao neko ko želi da bude što manje ljudi na dočeku Srpske nove godine. Policija svaki put snima ove događaje i ne treba od toga praviti neko čudo, osim ako nekome sa ovoga portala nije cilj da prepadne narod.

 3. 48
  3

  Одлична идеја полиције. Подгоричани треба масовно да изађу на дочек a TV Полиција треба уживо да дочара слику прославе остатку Црне Горе, пошто фашистичка RTCG то неће преносити.

 4. 30
  1

  Slikaju oni sve I prate moj Nikola. Da je srece narkodilere I ubice da hapse I pljackase sirotinje Oni se ponose uhodjenjem naroda,al takvo nam vrijeme zapalo. Neka ih , mi imamo ponos u sebi zvani sloboda I nepotkupljivost ,I izdaju I stid vjere svoje i djedova opjevanih u guslarskim legendama. Budi siguran da oni u sebi osjete stid sto su svjesni da nije ponos neki to sto rade, a mi cela uzdignuta idemo pa nek snimaju ,svojeg djeda vjere se ne odricemo I sjecanja na njihove britke sablje na vucjem dolu I Mojkovcu, na Grahovu I Fundini, to su nase komsije braca,rodjaci ,uglavnom, koji misle I znaju sto I mi, I osjecaju, budi siguran u to, al svako ima svoje,al ponos je nas. I nismo vjeru prodali e to je bogatstvo ,bit u ova vremena nepotkupljiv. A vide i oni ,oni rade samo svoj posao, da je nepotkupljivih sve vise, a I kupci presusuju s donatorima,a svoje ne daju,samim tim…znas sve….svako zna da sila I prijetnja ne vodi nicemu. I svako zna da je vecinski narod u Crnoj Gori po meni jedan isti kako se god pisali ,pametan i svjestan da se politicaru ne vjeruje al boli neke sto 80% Pravoslavnog vecinskog naroda ne glasa vlast. Nije ni njima drago nesto drugo. Al sve dodje na svoje pa ce I ovo.

 5. 25
  3

  U strahu su velike oci- pada pada pada Vlada,sta to pada,pada vlada.. Mnoge su pale vlasti pa ces i ti draga pasti.. jer svakom diktatoru dodje KRAAJ.. 10,9,8,7,6,5,4,3……. idemooo, arrivederchi milachi, goodbay dictator, dosvidanja djukaj, adios krimos.

 6. 22
  1

  Подршка за ДФ.Не обраћајте пажњу на коментаре ових појединих непоменика.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here