Насловна Друштво Удружење Црмничана: Подржавамо протесте и народни бунт

Удружење Црмничана: Подржавамо протесте и народни бунт

8
Са сједнице Управног одбора Удружења Црмничана "13. јул"

Удружење Црмничана „13. јул“ саопштило је данас да даје пуну подршку протестима групе „Одупри се – 97000“ и њиховим захтјевима.

Вођени идејама наших славних предака, тринаестојулских устаника, са поштовањем гледамо на досадашње протесте и подржавамо одлучност организатора да на миран начин смијене актуелни режим. Црна Гора је посљедње три деценије под овом влашћу постала заробљена држава у којој владају корупција, криминал и непотизам. Све институције система су постале партијске службе владајућег режима, што најбоље показују задње одлуке и изјаве представника тужилачке и судске власти, наводи се у саопштењу.

На видјело су, како су истакли, избила сва мафијашка и криминална дјеловања хоботнице на власти за која је најодговорнији Мило Ђукановић.

Улични протести су остали једини преостали дио организованог бунта против таквог режима. Надамо се да ће они бити све масовнији и да ће њени учесници, као и организатори, бити одлучни да истрају у захтјевима за смјену најодговорнијих у политици и правосуђу. Одбијамо као ништавну непринципијелну реторику владајуће структуре да се власт не може узети ванинституционалним путем из разлога што је актуелна криминална режимска структура дошла на те позиције управо са улице, мимо било какве демократске процедуре, наводи се у саопштењу.

Подсјећају да Црмничани никада у историји нијесу прихватили насилна рјешења, а историја то потврђује кроз неприхватање нити туђинских окупација, нити црногорске Стеге.

Поштовани организатори, све док ваше активности иду у правцу демократизације Црне Горе и у интересу народа – рачунајте на нашу подршку, закључује се у саопштењу.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 18
  3

  Crmnicki je oraj svaki uvjek spreman poleceti ,jes da smo ljubomorni i neucinjeni ali smo vazda bili od rjeci i uvjek spremni za otpor nepravdi i neprijatelju.

 2. 0
  1

  Anonimni je dobio dislike-ove a nije mislio zlo,nego dobro sabrao i oduzeo…
  Jer istina je da „svi“ tumace tri prsta kao mrznju prema ko zna kome…(iako bogu fala nije tako) vec ta tri prsta znace Svoji na Svome… Ali eto, neka bude borba neprestana… Zivjeli Crmnicani!!! Pozdrav iz Grblja!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here