Насловна Политика УРА Управи полиције: Када ћете пустити комби на слободу?

УРА Управи полиције: Када ћете пустити комби на слободу?

Из ГП УРА захтијевају да се комби у што скоријем року врати власнику возила и да му се том приликом достави извјештај о извршеном прегледу возила

0
kombi
Фото: ГП УРА

Реаговајући на јучерашње саопштење Управе полиције из Грађанског покрета УРА оцјењују да су то саопштење у први мах протумачили као првоаприлску шалу.

“Но, увидјели смо да је оно ипак лишено било какве шале и импровизације. Ми и даље питамо Управу полиције зашто је комби одузела у филмској акцији? Зашто том приликом власнику комбија нијесу пружене информације због чега је возило одузето и која му се кривична дјела, евентуално, стављају на терет. Због тога и даље основано сумњамо да су комби и његов власник колатерална штета политичког обрачуна ДПС-а са нашим партијом и слободном ријечју”, истичу из ГП УРА.

Напомињу да су и од директора Управе полиције Веселина Вељовића прије више од десет дана тражили информације и одговоре на питања о одузимању комбија.

“О каквом се удесу ради и ко је у њему учествовао, па је комби одузет? На основу чега је дошло до сумњи да је баш ово возило учествовало? Који тужилац је обавијештен и које кривично дјело се ставља на терет имајући у виду да је возило одузето на вјештачење? На основу чега сте возачу комбија С.К. дана 13.марта 2019. године одузели возачку дозволу имајући у виду да исти није направио било какав саобраћајни прекршај?”, питају поновно из ове странке.

Из ГП УРА захтијевају да се комби у што скоријем року врати власнику возила и да му се том приликом достави извјештај о извршеном прегледу возила.

Они наводе да власник одузети комби користи као основно средство за обављање својих пословних активности па му је чином привремног одузимања возила онемогућен рад и функционисање чиме му се свакодневно наноси материјална штета и угрожава његова егзистенција, само зато што је уступио свој кoмби за слободу изражавања гарантовану Уставом Црне Горе.

Прочитајте још:

Одбрањена Крстионица: Полиција се повукла (ВИДЕО)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here