Насловна Политика УРА: Вељовић да каже кад ће вратити одузети комби

УРА: Вељовић да каже кад ће вратити одузети комби

Из УРЕ су подсјетили Вељовића да су људска права и слободе, као и право на рад гарантовани Уставом Црне Горе и европском Конвенцијом о заштити људских права и основних слобода

1
kombi
Фото ГП УРА

Грађански покрет УРА обратио се данас дописом директору Управе полиције Веселину Вељовићу у којем од њега траже додатне информације о привременом одузимању комбија који је та партија користила у политичким перформансима.

Из ГП УРА подсјећају да су неколико дана улицама Главног града спроводили политички пеформанс возећи комби на којем је била истакнута слика актуелног предсједника Црне Горе Мила Ђукановића и порука “Крај посљедњег диктактора”.

“Тај комби полиција је одузела у филмској акцији 13 марта. Том приликом власнику комбија нијесу пружене информације због чега је возило одузето и која му се кривична дјела, евентуално, стављају на терет. Због тога сумњамо да су комби и његов власник колатерална штета политичког обрачуна ДПС-а са нашим покретом”, наводе у ГП УРА.

Они од Вељовића траже информације и одговоре на питања: о каквом се удесу ради и ко је у њему учествовао? Због чега је дошло до сумњи да је баш ово возило учествовало у удесу? Који тужилац је обавијештен и које кривично дјело се ставља на терет имајући у виду да је возило одузето на вјештачење?

Они су у затражили и да се комби у што скоријем року врати власнику возила и да му се том приликом достави извјештај о извршеном прегледу возила.

У саопштењу се наводи и да власник одузети комби користи као основно средство за обављање својих пословних активности па му се чином привремног одузимања возила онемогућава рад и функционисање чиме му се свакодневно наноси материјална штета и угрожава егзистенција.

Из УРЕ су подсјетили Вељовића да су људска права и слободе, као и право на рад гарантовани Уставом Црне Горе и европском Конвенцијом о заштити људских права и основних слобода.

Они су навели да ће због овог случаја писати Омбудсману, Унутрашњој контроли и Савјету за грађанску контролу рада полиције, али и да ће писмено са доказима обавијестити делегацију ЕУ у Црној Гори и представнике дипломатског кора о репресивним активностима Управе полиције.

Прочитајте још:

Са шифром Ф: Чак 123 психички поремећене особе запослене у полицији Црне Горе

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here