Насловна Политика Владајућа коалиција у Котору уз Јокића, НСД и УРА се не изјашњавају

Владајућа коалиција у Котору уз Јокића, НСД и УРА се не изјашњавају

Позив СДП-у, потписали су одборници Демократске Црне Горе, СНП-а, Грађанског покрета УРА, као и ДФ-а, али без одборника Нове српске демократије - Владимира Потпаре и Ника Клопана

5
Владимир Јокић

Одборници владајуће коалиције у Котору позвали су Социјалдемократску партију да повуче предлог за разрјешење предсједника Општине Владимира Јокића, наводећи да ће, у супротно, сматрати да је странка Ранка Кривокапића напустила коалициони договор и мимо воље грађана на изборима ушла у савез са ДПС-ом.

Позив СДП-у, потписали су одборници Демократске Црне Горе и СНП-а, као и ДФ-а, али без одборника Нове српске демократије – Владимира Потпаре и Ника Клопана и без представника Грађанског покрета УРА.

Полазећи од изражене воље грађана на изборима 2016. године, поштујући коалициони договор из 2017. године и захтјеве са масовних грађанских протеста у Подгорици, који су прихваћени од стране цјелокупне опозиције, а имајући у виду поднијети Предлог за разрјешење предсједника Општине – позивамо одборнике СДП да повуку поднијети предлог до стварања услова за фер и слободне изборе, како је захтијевано и на масовним протестима у Подгорици. Позивамо одборнике СДП да се, до стварања услова за фер и слободне изборе, врате испуњењу коалиционог договора, усвајајући у СО Котор кључне документе, како би омогућили несметано функционисање града у припреми љетње сезоне. Уколико одборници СДП не испуне овај наш позив, ми одборници и чиниоци владајуће коалиције сматраћемо да су одборници СДП напустили коалициони договор и мимо воље грађана формирали нову већину са ДПС, СД и ХГИ, наводи се у позиву.

У Котору је у недјељу одржан протестни скуп на којем је више стотина грађана тражило од СДП да одустане од иницијативе за разрешење Јокића.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 12
  8

  Нове српске демократије – Владимира Потпаре и Ника Клопана.

  Који је разлог апстиненције,лични,или планeтарни?

 2. 2
  2

  A što se Jokić ne pomiri da je ostao bez većine i ne ustupi mjesto nekom drugom iz Demokrata ili neke druge stranke. Sindrom kompleksasa.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here