Насловна Издвојено Војвода Милета Павићевић: Албанце толеришу, а мене због кокарде износили из Спортског...

Војвода Милета Павићевић: Албанце толеришу, а мене због кокарде износили из Спортског центра

Милета Павићевић, рођени Подгоричанин, некадашњи аутопревозник и редовни платиша пореза и доприноса, данас за пензијске и пореске службе заправо и не постоји

20
Pavićević
Милета Павићевић

Ових дана вијоре се албанске заставе у Тузима, велича се терористичка ОВК-а и албански министри објашњавају да је нормално да се истичу албанска објележја. Власт све то прећуткује и не реагује, а мене су због кокарде прије десетак година избацили из Спортског центра. Приликом утакмице између СР Југославије и Хрватске полиција ме је због српске заставе и кокарде изнијела из сале иако је читава хала скандирала моје име. То вам је монтенегринска демократија и дукљанска идеологија. Нема ту ни демократије и идеологије, већ се само ради о наставку антисрпске хистерије која ових дана доживљава врхунац. Док ДПС народ плаши Србима, Велика Албанија се приближава границама Подгорице и никоме ништа, каже војвода Милета Павићевић из Подгорице. Он додаје да се у републичком парламенту након тог догађаја чуле изјаве да је истјеран из сале јер личи на генерала Дражу Михаиловића, што је још једна потврда да у Црној Гори све може да прође, али не и српска национална прича и њена објележја.

Он наглашава да српски националисти у Црној Гори до сада нијесу урадили ништа супротно закону, али да свако њихово окупљање прати наоружана полиција. Павићевић каже да су Срби у Црној Гори у правом гету и да су тренутно најугроженији дио српскога народа на Балкану.

Прије неколико година српски националисти окупљени око регистрације Равногорског покрета прошли су кроз прави циркус овдашњег правосуђа. Прво су забранили регистрацију плашећи народ наводном опасношћу од четника, а потом су промијенили мишљење и признали нас. Свим методама раде против нас и то не од јуче, па је право чудо да смо уопште живи – каже Павићевић.

А војвода Павићевић има шта да каже о свом животу. Није он само обиљежен вишедеценијским патриотским радом на одбрани Срба, него и сталним прогоном и бојкотом државних служби. Милета Павићевић, рођени Подгоричанин, некадашњи аутопревозник и редовни платиша пореза и доприноса, данас за пензијске и пореске службе заправо и не постоји.

Када сам од Фонда ПИО прије неколико година тражио своју евиденцију дали су ми докуменат по којем сам стар 114 година. По њима сам тренутно међу најстаријим становницима на планети, а ових дана сам по тим папирима напунио чак и 120 година. Не примам пензију, не могу код доктора, немам ни средстава за штампање новог издања књиге и то је укратко не само мој, него и живот већине српских националиста у Црној Гори, сматра Павићевић.

Он додаје да је са кокардом и српском заставом прокрстарио цијелим свијетом, али да због тога нигдје није доживио такве непријатности као у Црној Гори.

-Куда иде Црна Гора, када се овако понаша према нама? Зар је могуће да Црна Гора Његоша, Николе Петровића и осталих српских јунака, попут Марка Миљанова из мојих Куча, прогони Србе који су је стварали? Ко се тога сјетио и мислим да се ближи крај овом однарођеном и антинародном ДПС режиму, који је уништио све оно што је некада Црна Гора била – пита се Павићевић.

По његовим ријечима мора се стати на крај прогону Срба и не могу се они проглашавати непритељима Црне Горе, док се на другој страни у Тузима вијоре албанске заставе и кличе се ОВК-а.

-Црна Гора је дио српске земље и она има само будућност у јединству са Србијом и Републиком Српском. Морамо одбранити и Косово и Метохију, а Албанцима из Тузи морамо јасно рећи да је Црна Гора српска земља и да ће они у њој имати сва права као и остале националне мањине. Прије тога, мора се Србима у Црној Гори признати оно што су они одувијек били и што ће и даље бити упркос свим притисцима и непчинствима ДПС режима према нама и нашој историји, култури и обиљежјима- закључује Павићевић.

 

20 КОМЕНТАРИ

  • 27
   36

   Da se razumijemo, protiv bilo čije državne zastave nemam ništa protiv, a to znači ni protiv Srpske. Ali ja bih lično i danas iznio i Sportskog vojvodu Miletu Pavićevića, ali bih ga ostavio u Tuzi, jer tamo treba imati hrabrosti razviti Srpsku zastavu i staviti kokardu, a tamo neka maše zajedno sa onim Albancima koji mašu sa UČK zastavama! Zaključak obilježja država mi ne smetaju, Albanska ili Srpska zastava, nego obilježja koja su simboli upotrebljavana u ratnim sukobima naših naroda i narodnosti. A to su kokarde i zastave UČK! A što se tiče bratstva možemo biti braća ali svako u svojoj kući, i više ćemo se poštovati no da smo u istu kuću.

   • 38
    4

    Slažem se sa većinom tvog komentara, ali kokarda je simbol Srpskog naroda još od srednjeg veka(grb Nemanjića), a „UČK“ je simbol jedne terorističke, kriminalne organizacije koja izvršila agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju pritom čineći brojne zločine.

    • 6
     29

     Mislim da je pod kokardom izvršeno mnooogo više zločina, čak i nad srpskim narodom! Treba se sjetiti samo jednog od bezbroj primjera đe je od četničke kame sa kokardom poklano jedno cijelo srpsko selo, selo Vranić kod Beograda.
     Niko živ nije ostao od njih 70 duša, a najgore su prošle dvije nesrećne đevojke koje su se spremale za udaju a bradonje su ih prvo silovali pa zatim preklali!

     • 18
      3

      Ne bih se složio.Zločin u Vraniću je bio odmazda jer su partizani dan pre zaklali 12 ranjenih četnika koji su boravili u Vraniću.Ubijeno je 40 civila, a ne 70.Zločin je naredio Spasoje Drenjanin kome je Vrhovna komanda JVuO posle saznanja o masakru oduzela čin potporučnika i suđanje mu zakazala za posle rata ukoliko bi četnici pobedili.Sam Drenjanin je priznao da je zločin naredio dok je bio u duševnom rastrojstvu videvši svoje zaklane saborce…

    • 3
     4

     Evidentno je da su na Kosovu Albanci radili užasne zločine nad našim narodom, ali slažeš li se da su crne trojke pop Maca,pop Šiljk (Pljevljaci)i vojvode Uroš Drenović(koji je i zvanično priznao NDH), Kosta Pećinac(zvanično potpisao saradnju sa Njemcima), Pavle Đurišić(dobio Gvozdeni krst odlikovanje Vermaha) , Bajo Stanišić(držao logor u Danilovgradu), Blažo Đukanović(primao platu 600 lira kao i svi četnici od guvernera Pircija Birolija)…i da su ubijali svoj narod pod vodstvom Draže Mihailovića, koji je još 1941 pregovarao sa Njemcima (Kngradom)u Divincima? I slažeš li se samnom da su Draži i djeca bila u partizane i to Boris i Gordana? E sad da te pitam ko je gori onaj koji ubija svoj narod ili onaj koji ratuje protiv drugog naroda oko treritorije koju smatra recimo svojom? Znam na sve odgovore, samo želim da vidim do koje granice seže vaša mašta po pitanju ovih ljudi, i kako objašnjavate sve te događaje? I samo još da mi ne spočitavate da mislim da je OVK oslobodilačka vojska jer to nisam napisao, nego da je ubjeđena da nije osvajačka po njihovim ubjeđenju! I jo evo ti linka pa čitaj i edukuj se https://sr.m.wikisource.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA_%D1%81%D0%B0_%D1%81%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B0_%D1%81%D0%B0_%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8%D0%BC_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BC%D0%B0_%D1%83_%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%83_%D0%94%D0%B8%D0%B2%D1%86%D0%B8_11.11.1941.

     • 3
      0

      Sveštenomučenici Milorad Vukojičić(naziv „pop Maca“ je nastao posle DSR) i Slobodan Šiljak nisu bili pripadnici nijedne vojne formacije tokom Drugog sv. rata, a Miša Janketić je u emisiji RTS-a „TV Lica: Kao sav normalan svet“ rekao da su mu majku ubili italijanski vojnici.Kosta Pećanac i samoproglašeni vojvoda Uroš Drenović nisu bili pod Dražinom komandom, a Pećanca su, zbog saradnje sa okupatorom, ubili Dražini četnici 25.maja 1944. u okolini Sokobanje.Pavle Đurišić nije odlikovan „Gvozdenim krstom“ jer Vermaht nikada nije doneo odluku da Đurišića odlikuje.Taj tekst u listu „Lovćen“ je ljotićevska propaganda jer su ljotićevci želeli da prikažu da je Đurišić navodno na njihovoj strani.Logor u Danilovgradu su držali Italijani.Lire su jedino primale jedinice pod komandom Krsta Popovića i Blaža Đukanovića, a ne sve četničke jedinice.Pavle Đurišić i Bajo Stanišić su samo dobijali oružje i municiju od Italijana, a ne i plate.Inače, Đukanović je samo formalno priznao Mihailovića kao svog komandanta.Draža se sa Nemcima sastao samo kako bi sprečio nemačke odmazde nad civilima, a Nemci su tražili da se sve četničke jedinice razoružaju i borci vrate kućama, što Draža nije prihvatio nakon čega su usledile brojne nemačke potere za Dražom(najpoznatija je ona kada su Nemci ubili Aleksandra Mišića i Ivana Fregla).

 1. 20
  0

  Mene je ćetnik Mileta skroz kul lik , kad ga vidim onako sa šubarom i kokardom kao da gledam film Bitka na Neretvi , inače obožavam taj film !
  Mileta izdrži , idi ponovo u sportski sa četničkom šubarom da navijaš za reprezentaciju Crne Gore care .

  • 3
   2

   Ако је тако, што не зовете Милету за кума? Гледали би га свакодневно! Он је ЗАИСТА један предиван човек.

  • 0
   0

   Милета је ишао на утакмицу тадашње Србије и Црне Горе, и сигурно неће носити крваву петокраку. Ти си још мало да коментаришеш Чичу који је за српство дао све што има.

 2. 8
  12

  E moj mileta , izgleda da se neke stvari mijenjaju. Ako padne Milo slijedi redefinisanje CG. Albanci,Bosnjaci i katolici sa primorja moraju dobiti neki vid autonomije!

 3. 2
  20

  Meni bi bilo interesantno čuti kolika je penzija Odnarođenom Miljeti shodno njegovim uplatama u Fond PIO kao vozača taxi vozila u Pdg?!
  Dakle, koliko je novaca, kao dokazani legalista i borac za pravdu četničke provenijencije, uplaćiva u državnu kasu kroz poreze i doprinose?

  • 3
   1

   Sigurno je on više uplaćivali u Fond PIO nego ovi današnji biznismeni, velike crnogorske patriote, svojim robovima, tj. radnicima.

 4. 1
  0

  Ућутка брат оног Ској-евцс,бзингу,аргументом и правим податцима о Југословенској војсци у отаџини и правим и лажним четницима.Свака част на одржаном часу историје.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here