Насловна Политика Вукићевић: Не смијемо да чекамо – „Споразум за будућности“ мора да нас...

Вукићевић: Не смијемо да чекамо – „Споразум за будућности“ мора да нас уједини

Ако је покрет "Одупри се" изабрао да буде коректор будуће власти, Споразум се мора проширити

1
Анка Вукићевић

Независна посланица Анка Вукућевић казала је да је многи више очекивала од „Споразаму за будућност“, те да је превише паузе направљено од дана потписавања истог.

Двадесет дана је просло откад сам ставила свој потпис на Споразум за будућност. Признајем очекивала сам много. Коначно сви опозициони посланици и грађани на челу са покретом „Одупри се“ на истом мјесту, окупљени само са једним циљем. А онда 20 дана ћутања. Нема комуникације,ни мејла, ни позива„, написала је Вукићевић на свом Фејсбук профилу.

Састанци се, додаје она, организују само са лидерима опозиције.

Као једна од потписника очекивала сам закључке са тих састанака, план активности, активно укључивање, јер онај потпис на Споразум пред грађанима Црне Горе обавезује и нас 39 и покрет „Одупри се„, рекла је Вукићевић.

Према њеним ријечима, свако од потписника има своја права и обавезе, одговорност за потписано.

„Заједничко дјеловање, искрена жеља за сарадњом је нешто што су од нас очекивали. Да ли смо грађане увјерили у наше заједништво и добру сарадњу? Да ли то заједништво постоји? Ако је покрет „Одупри се“ изабрао да буде коректор будуће власти, Споразум се мора проширити. Кад ће се кренути у дефинисање тих механизама? Кад ћемо изаћи на улицу због Закона о запошљавању, Закона о раду, Закона о пензијском осигурању?То су закони који нас држе у ропству, то су механизми којима се влада“, оцјењује Вукићевић.

Истиче, да је своју борбу против оваквог система,  као грађанка, почела давно, сама, без ичије помоћи.

Улога статисте никад није била мој избор“, закључила је Вукићевић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here