Насловна Колумне За наручиоце Флоријановог “мишљења” обавезно је да Србија буде лоша као најгора...

За наручиоце Флоријановог “мишљења” обавезно је да Србија буде лоша као најгора Црна Гора

А Ђукановић јесте најгора Црна Гора свих времена. За то барем не фали доказа.

16
Александар Вучић и Мило Ђукановић

Пише: Теодосије

Кажу да је да је Флоријан Бибер професор у Грацу. Изгледа да је то довољно да би у „Вијестима“ био хедлајнер. Да, то је онај чије ”експертизе” рентирају поједини кругови утицаја у Црној Гори. По правилу кад неку идеолошку страст или тренутни политички интерес треба ојачати ”мишљењем” из Европе. Као да је баш Флоријан гласник неких важних адреса оматориле Европе. Да, баш се њему повјеравају да би он то несебично понудио домаћој јавности. Чак и да је тако, онда тек имамо проблем, јер су чињеничне поставке, као и аналитичке технике професора и погрешне и површне. Наравно да он није гласник. Овдје је ипак по сриједи перфидна намјера појединих запјењених Дукљана. У њиховој пропагандној матрици Србија, па ни њен предсједник, никад не смију бити бољи, савјеснији, успјешнији у односу на Црну Гору. Па чак ни кад је на њеном челу неко попут Ђукановића. Зашто? Па зато што се тиме одржава вјештачка пропагандна магла о Србији као земљи без будућности. Они знају да кад Србија буде јака, биће природан ослонац за Црну Гору. За овај намучени народ. Тиме ће се и страст монтенегринског, дукљанског лудила свести на природну мјеру, оних 4-5 процената са почетка деведесетих. Е зато су по рентираном ”мишљењу” професора Бибера Србија и Црна Гора исте, односно Ђукановић и Вучић. А је ли баш тако? Има ли сличности? Има, а и мора их имати. А разлика? Итекако!

Најприје, чак ни нашминкане, боље речено исконструисане Монстатове економске статистике не могу више пратити реалне параметре српске привреде. Како год, са или без утиска о неумјереном самоистицању, Вучић је отворио десетине фабрика и погона у периоду у ком су Ђукановић и тајкуни затворили све што је преостало, а продали све што за небо није било везано. Коме су продали? Па наравно себи, али под позајмљеним именима Грка, Азербејџанаца, Арапа, Руса… А онда је ”краљ” изгубио све мјере, па је престао да се крије. Потпуно директно, без икаквог скривања, потписује Блажу концесије за хидроцентрале, а потом и ”Блажов додатак” на сваком рачуну за струју. Ђукановић је ”шампион” корупције у бројним приватизацијама, од А2А, Телекома, туристичких предузећа… Нисам примјетио да су Вучића оптужили за сличне ствари ни најгорљивији политички противници. Ђукановић је разметљивац са сатом од милион и кусур, са кућом од пар хиљада квадрата, бахаћењем у Дубаију, Сен Тропеу… Да ли је неко регистровао Вучића у тој хроници? Или се толико добро крије да га ни врло будна опозиција још није ”ухватила на дјелу”?

Ђукановић је већ одавно пуко средство америчке, НАТО политике на Балкану без икакве аутономије одлучивања. И то му је једина ”квалификација” вриједности код ”западних партнера”. Боље речено – крпа. С друге стране, Вучић је успио да одржи неку равнотежу, упркос снажним притисцима, прије свега Запада да искочи из ”руске орбите”. Видјећемо која је цијена тог балансирања.

На крају и можда најважније за ову причу, нарочито за наручиоце ”мишљења” професора Бибера. Док је Вучић окупио политичке представнике скоро свих народа Србије у својој коалицији, Ђукановић своју власт базира на бруталној дискриминацији једног народа. Припадајућим ресурсима српског народа у Црној Гори (економским, политичким, културним…) Ђукановић храни своју криминално-коруптивну мрежу. И што је најмонструозније, он је од тога направио ”државну” идеологију. На жалост, то је оно што суштински спаја Ђукановића и ове пропагандисте ”мишљења” професора Бибера. Зато, само из тог разлога, у тој дијаболичној антисрпској оптици, Србија, као и њен пресједник, увијек морају да буду макар толико лоши колико и најгора Црна Гора. А Ђукановић јесте најгора Црна Гора свих времена. За то барем не фали доказа.

16 КОМЕНТАРИ

 1. 36
  6

  Б Р А В О!!!

  „У њиховој пропагандној матрици Србија, па ни њен предсједник, никад не смију бити бољи, савјеснији, успјешнији у односу на Црну Гору. Па чак ни кад је на њеном челу неко попут Ђукановића. Зашто? Па зато што се тиме одржава вјештачка пропагандна магла о Србији као земљи без будућности.“

  Сјајан шлагворт за поновити већ једном постављано питање : Зашто НСД упорно ћути на ничим поткријепљене изјаве Медојевића о умјешаности Александра Вучића у скандал око продаје института Симо Милошевић?

  • 17
   1

   Константно блаћење АВ је перфидни усташлук.По устаљеном рецепту тиме се прави симетрија између ЦГ и Србије.Каже се заправо ето и у Србији је исто мафија,да неко не дај Боже не помисли да је у Србији боље и да је самим тим (и)стицање независности ЦГ све видније (било и јесте) проблематично.

 2. 7
  43

  „Kad Srbija bude jaka biće oslonac za Crnu Goru“. Prestanite više sa tom potrošenom mantrom. Ako nekada i budete jaki ( do sada ste stalno bili zaostala i jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope) budite to za sebe. Mi već imamo oslonac u jačim od vas. Trenutno smo ispred vas.

 3. 7
  38

  Može Vučić otvoriti stotine fabrika, niti će se radnici dokopati boljeg života niti će prihodi države porasti. Srbija je u stvari u minusu jer daje subvenice za svako radno mjesto u stranim fabrikama. Radnici imaju male nadnice a projektni biroi, uprave tih firmi i sav profit su u inostranstvu. Radnici u Fiatovoj fabrici u Kragujevcu zarađuju 350 eura, radnici u fabrici koja proizvodi elektro kablove za BMW zarađuju 250 eura. U CG se svi sprdaju sa takvim platama. U Srbiji se od ozbiljnih ekonomista čuju žestoke kritike na politiku davanja subvencija, ali takvi stavovi ne mogu proći u kontrolisanim medijima.
  Ekonomiju treba poznavati i razumjeti. Nije važno koliko radiš već šta radiš. Oni koji rade od jutra do sjutra su uvijek siromašni. Od rada u fabrikama danas nema zarade (evo vam primjeri iz Srbije). U CG se bavimo profitabilnijim poslovima a najbolji posao je naravno turizam. Na zanatskim poslovima i u građevinarstvu i zaposleni dobro prolaze i zarađuju 500-1200 eura. Svaki poljoprivrednik zaradi 1200 eura mjesečno.
  Teodosije je rano poletio, neka malo priuči ekonomiju prije nego što se poraduje srpskom uspjehu i crnogorskoj propasti. Jer stvari stoje upravo drugačije.

  • 8
   3

   Ако Медојевић и није Комлен, онда му, макар, лупа плусеве… И Медо се слаже да је у Србији било, јесте и да ће увек бити горе!

  • 10
   0

   U Crnoj Gori se sprdaju sa takvim platama, a oko izbora se motaju po dps štabovima, ne bi li im možda neko platio račun za struju ili sipao 10E goriva. Tako se ponosni Crnogorci odnose prema svom materijalnom stanju, zato ih 30% nema ‘ljeba da jede.

 4. 3
  11

  Zanimljiv osvrt. Potpuno dispozicioniran ali zanimljiv. Kako je moguce da bilo ko pokusavajuci ocrniti crnogorske neprilike ima sumnju da u Srbiji nije zlo i gore.
  A jeste. Zlo i gore.

 5. 4
  0

  Florian se bavi Blkanom dugo godina. nije nakolnjen Srbima i nije mnogo mario za argumente nekad jer je imao nekakvu americku podrsku iz pro-demokrata. Dijelili smo neku mailing listu i imali nekoliko razmjena argumenata. Nije nezavisan to je sigurno

 6. 8
  1

  Раскрстити са Медојевићем. Како? Па, лијепо! Кад му црногорска држава нанесе зло, кад га шиканира, кад га и пајтоси-граџанисти из Вијести, као продужена рука државе, издају, онда, може код нас, у Српску кућу, да се склони, да се окријепи и добије микрофон. Ми знамо како је кад си невољник и кад немаш механизам силе да се одбраниш. Што нам прије изађе из куће, више ће се и боље враћати у њу и престаће да нас свађа са Београдом! Зато, Медојевићу, одлази! И знај да си увек добродошао да се склониш и окријепиш пред црногорским монструмом, кога си и сам стварао!

 7. 2
  0

  Zaista je uzaludna rabota pokušavati nešto da dokažeš režimskim „ultra-botovima“ poput „Komljenija“, „Bljentovena“ ili „Gljobusa“. Inače, kad smo kod šovinističko-rasističkog smeća poznatog kao glasilo „Druge familije“ („Vijesti“), dovoljno je samo pogledati emisiju „Oko“ na RTS prije 10-15 dana, bilo je riječi o situaciji u Crnoj Gori 20 godina nakon agresije NATO pakta. Ono što je bilo vrlo zanimljivo je da su sagovornici RTS bili sa čitavog ovdašnjeg političkog spektra, a „menadžersko-kolumnistički dvojac“ Željko Ivanović – Balša Brković su posebna priča. Naime, njih dvojica su, pričajući o tadašnjoj situaciji, toliko hvalili i branili Mila Đukanovića da bi im pozavidjeli i Obrad Mićo Stanišić i Miško Vuković. To možemo povezati i sa takozvanim vođama ovih protesta kao što je Džemal Perović i onim njihovim „uslovima“ koji nevjerovatno liče na one koje je prilikom pokušaja formiranja vlasti u Nikšiću ispostavila Pajovićeva „HIV Pozitivna“ pa će nam mnogo toga biti jasnije.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here