Насловна Друштво За Савјет није спорно што је РТЦГ порно-садистичким филмом честитала Српску нову...

За Савјет није спорно што је РТЦГ порно-садистичким филмом честитала Српску нову годину (ВИДЕО)

Посебно је проблематично што су у том периоду била будна и дјеца, а сцена је емитована баш уочи поноћи, када већина њих честита долазак Нове године

15
URA, RTCG
Зграда РТЦГ

Више од два мјесеца од како је редакција ИН4С упутила приговор Савјету РТЦГ поводом непримјереног телевизијског садржаја емитованог уочи Православне нове године, одговорено је нашој редакцији. Наводе да није дошло до кршења принципа и професионалног стандарда.

Подсјетимо, на првом програму РТЦГ у недјељу, 13. јануара 2019. године, око поноћи, тј. уочи одбројавања дочека Нове године, емитован је филм „Мушкарци који мрзе жене“ неприкладног садржаја. Филм је пун сцена насиља, али је посебно морбидан и неприкладан дио садистичког и сексуалног злостављања свезаног мушкарца.

„Филм је емитован током дочека Православне Нове године, те се овај поступак може тумачити злом намјером уредништва те куће према православним Србима и осталим који су те ноћи славили дочек Нове године.

Мејл ИН4С Савјету РТЦГ због емитовања неприкладног садржаја уочи Православне нове године

Посебно је проблематично што су у том периоду била будна и дјеца, а спорна сцена је емитована баш у поноћи, када већина њих честита долазак Нове године.

Сматрамо да би неко од одговорних, прије свих Савјет РТЦГ требао да одговори зашто је овакав садржај емитован, али и да се извини грађанима православне вјероисповијести због скандалозног филмског програма РТЦГ“, наведено је у мејлу који је поводом тога упутила редакција ИН4С.

Комисија се састала већ 18. јануара, али је наша редакција о одлукама тог састанка обавијештена тек два мјесеца касније.

Сједници су присустовали чланови Комисије Игор Томић, Драгана Трипковић, Горан Секуловић и секретар комисије тијана Вујошевић, као и уредник Првог програма Мила Вуковић, уредник Информативног програма Александра Павићевић и уредник Другог програма Сабрија Вулић.

Мејл Комисије РТЦГ на приговор ИН4С о емитовању неприкладног садржаја на РТЦГ

„Телевизија Црне Горе је у недјељу 13. јануара на Првом програму емитовала филм ‘Мушкарци који мрзе жене’ у складу са програмском шемом и према правилима предвиђеним за емитовање таквом садржаја. Филм је дакле емитован у одговарајућем термину и са одговорајућом ознаком, у складу са Законом о електронским медијима“, наводи се у саопштењу.

Након упознавања са приговором и одговором уредничког тима Комисија је једногласно закључила:

„Да није дошло до кршења принципа и професионалног стандарда“, те препоручила Савјету РТЦГ да одбије приговор.

Мејл Савјета РТЦГ поводом приговора ИН4С о емитовању неприкладног садржаја на РТЦГ

 

15 КОМЕНТАРИ

 1. 20
  2

  Ма чему толика расправа око приватне телевизије. Свако се својим кити. Просто промените канал и крај приче. Ја не гледам тај канал нити ико кога знам, чак ни временску прогнозу ни пољопривредну емисију. Гледање тог канала, губљење времена.

 2. 9
  32

  Šta je to srpska nova godina ?
  To se nikada u Crnoj Gori slavilo nije , jeli to ono kad dovedete trubače iz Srbije pa tancujete po Podgorici ?

 3. 2
  1

  Pi, ovo je zaista vise od vulgarnosti. Kakav je to mozak, koji moze bilo kad da emituje ovakav film na tv,nekmo li na Pravoslavnu Novu godinu? Pis.m mu se usta.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here