Насловна Поглед Зашто нема карата за меч финала АБА лиге: Удбашки ДПС навијачи

Зашто нема карата за меч финала АБА лиге: Удбашки ДПС навијачи

Забраном продаје карата за овај меч лидер ДПС-а симулира општенародну подршку његовом монтенегринском пројекту

3
Фото: Стандард

Пише: Иван Милошевић

Управа „Будућности“ одлучила је да за финални меч АБА лиге са „Црвеном Звездом“ нема продаје карата.

Како су саопштили то су урадили из безбједоносних разлога, па наивнима остаје да се предомишљају ко ће то онда вечерас бити у СЦ „Морача“. Онима другима је јасно да се ради о блиским пријатељима ДПС-а и УДБ-е и осталима из тих области, па нема сумње да се у „Морачу“ вечерас ни кроз кључаоницу неће моћи провући неко ко не припада том кругу. И прије годину дана у истом рангу такмичења донешена је слична одлука, па ни ова јучерашња никога није изненадила.

Истина, и без ње добро се зна ко у „Морачи“ током мечева „Будућности“ изгоре за лидера ДПС-а и његову дружину у ВИП ложи. Већином су то провјерени друго и трећелигашки активисти ДПС-а, које поред навијања приреде и популистичку подршку Милу Ђукановићу и увјере га да нико није бољи од њега.

Колико је осиона и бескрупулозна власт ДПС-а можда се најбоље види баш на мечевима „Будућности“. Од тога клуба направили су ДПС кошаркашки карневал и не жале да дају колико треба да у првом тиму буду они који тамо можда и не би требало да се појаве. Суме које се дају играчима са стране, које достижу и до 700 000 евра по сезони, показују да је „Будућност“ много више од спортске екипе и да припада првом ешалону партијског бедема одбране неприкосновеног вође над вођама.

Забраном продаје карата за овај меч лидер ДПС-а симулира општенародну подршку његовом монтенегринском пројекту. Вођи је очигледно досадило да слуша поруке са суботњих протеста, па је одлучио да повријеђену сујету залијечи на вечерашњој утакмици. Пошто ће навијачи и остали гледаоци бити провјерени кадрови његове странке и пројекта не треба сумњати у вечерашње љекове за Милово смирење.

Поставља се и дилема ко то може да ограничи право грађана да присуствује јавним догађајима? Због чега се то право ограничава, а колико ми је познато онај ко то тврди требало би бар да нешто саопшти о томе ко је спреман да уради нешто што не треба. Овако све се своди на процјену провјерених кадрова ДПС-а из УДБЕ и „Волија“, који ипак нијесу алфа и омега каквог-таквог домаћег Устава. Ипак, изгледа да су они далеко изнад њега, а није тешко закључити ко им је то омогућио.

Углавном у КК „Будућност“ одавно има мало спорта, а сувише политике. А ко је за то заслужан такође се зна или се не зна, ко зна!

3 КОМЕНТАРИ

  1. 35
    2

    МУП, Воли, Стадион, АНБ, Бар Код, Глосариј, ДПС, Аеродроми, СД, Водовод… Мораће халу да извјетравају 5 дана да тај смрад избије напоље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here