Насловна Насловна Због дјеце погинуле у бомбардовању 1999. никад не заборавити бешчашће НАТО пакта

Због дјеце погинуле у бомбардовању 1999. никад не заборавити бешчашће НАТО пакта

Због немоћи да озбиљније угрозе ВЈ НАТО се осветио спаљивањем породице Станијановић и још најмање 13 путника воза Београд - Солун

3
Надгробна плоча Бранимира Станијановића, Споменик дјеци погинулој у НАТО бомбардовању у Београду, Милица Ракић

Бранимир Станијановић, имао је само 6 година, када је прије тачно 2 деценије заједно са својим родитељима жив спаљен у међународном путничком возу Београд – Солун, на мосту у Грделичкој клисури, подсјетио је поводом годишњице ракетирања воза на овом мјесту од стране НАТО авијације координатор за међународну сарадњу у Мировном покрету „Не у рат, не у НАТО“ Игор Дамјановић.

Дамјановић је подсјетио на изјаву бившег предсједника Савезне владе СРЈ Момира Булатовића да се рачунало да „НАТО има неку војничку част, али се испоставило да нема“.

НАТО жртве бомбаровања у Мурину
Троје малишана из Мурина, убијених у НАТО бомбардовању

„За оборени невидљиви авион Ф-117A, заустављену копнену офанзиву на Кошарама и немоћи да озбиљније угрозе ВЈ НАТО се осветио спаљивањем породице Станијановић и још најмање 13 путника воза Београд – Солун. Тачан број жртава бомбардовања воза у Грделичкој клисури никада није утврђен.

Због Бранимира Станијановића и још 78-оро дјеце погинуле у бомбардовању 1999. кукавичлук, бешчашће и злочин НАТО пакта не смију бити заборављени“, поручио је Дамјановић.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here