IN4S

IN4S portal

Sramno ćutanje o zločinima nad rezervistima iz Crne Gore

1 min read

reg-borci_620x0

Udruženje boraca ratova od 1990. zatražiće pomoć od Ivice Stankovića, vrhovnog državnog tužioca, kako bi država konačno krenula u rasvetljavanje zločina nad crnogorskim državljanima na ratištima bivše SFRJ.Ovu informaciju „Novostima“ je potvrdio prof. Radan Nikolić, predsjednik Udruženja.

„Pismo će biti upućeno u aprilu, jer su naši saborci u tom mjesecu pali u ruke paravojnih i kriminalnih grupa u Bosni i Hrvatskoj, da bi potom doživeli najstrašnija mučenja u zatvoru „Lora“ kod Splita, Tomislavgradu i drugim stratištima“ navodi Nikolić i naglašava:

„Nadamo se da će Crna Gora napokon pokazati interesovanje da pokrene istrage o ratnim zločinima devedesetih godina nad svojim građanima“.

„Prije jedne decenije potpisan je jednostrani hrvatsko-crnogorski sporazum o saradnji i gonjenju počinilaca krivičnih djela ratnih zločina, kao i zločina protiv čovječnosti i genocida. Parafe su stavili tadadašnji hrvatski i crnogorski državni tužioci, Mladen Bajić i Vesna Medenica. Tačkom 1 sporazuma propisano je da se njegove odredbe primjenjuju isključivo u predmetima krivičnih djela ratnih zločina, koji su počinjeni na području Hrvatske i prema njenim državljanima, a čiji počinioci imaju prebivalište ili državljanstvo Crne Gore. O gonjenju hrvatskih državljana, zbog ratnih zločina nad crnogorskim državljanima u sporazumu nema ni slova“, naveo je on.Od Ivice Stankovića, kazao je Nikolić, očekujemo da stavi van snage ili izmijeni sporni sporazum i da zatraži od državnih tužilaštava Hrvatske i BiH objašnjenje zašto nije pokrenuta istraga zločina nad našim saborcima iz nikšićko-šavničke grupe.

Podjelite tekst putem:

2 thoughts on “Sramno ćutanje o zločinima nad rezervistima iz Crne Gore

  1. Postoje ljudi-državljani Crne Gore, muslimanske vjeroispovjesti koji imaju na duši preko 50 ubijenih u zatvorima u Sarajevu. U CG to njihova rodbina zna. Zna to i rodbina ubijenih ali zna i za rodbinu ubica.

  2. Nikad se ova vlast na čelu sa Djukanovićem neče oprati svoju savjest zbog postupka oko poginulih rezervista i poginulih u Murinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *