Насловна Друштво Франета: „Реорганизација“ остатака „Монтенегротуриста“ –  тачка на пљачкашку приватизацију

Франета: „Реорганизација“ остатака „Монтенегротуриста“ –  тачка на пљачкашку приватизацију

Позвао је све опозиционе партије да удруженим снагама стану на пут овом злу

0
Budva noću
Будва ноћу; фото: balkantravelguide.com

Поводом предстојеће “реорганизације“ остатака Монтенегротуриста, некадашњег туристичког гиганта који је управљао са 50 хотела и 8000 радника, Александар Франета из Праве Црне Горе је оцијенио да се ради о препакивању предузећа на двије компаније, како би се лакше продале или намјестиле већ договореном купцу.

„То би била тачка на већ прикрајчену пљачкашку приватизацију. Радници би као стална жртва ДПС-а били послати кућама са или без мизерне отпремнине, а све зарад ”подобних” и унапријед познатих “инвеститора” који ће умјесто хотела сазидати станове“, истиче Франета.

Он оцјењује да је ово посљедњи ударац на туризам Црне Горе, којим би корумпиране власти, по устаљеном обичају, створиле паре за куповину гласова осиромашених гласача, чија цијена усљед све већег сиромаштва само пада:

„Од оваквих приватизација неће бити додатних туристичких прихода, али хоће додатних ДПС гласача из круга опљачканог и превареног народа“.

Франета апострофира да ће наставити да се енергично бори против оваквих приватизација и малверизација, и позива све опозиционе партије да удруженим снагама стану на пут овом злу.

Позвао је и све грађане Црне Горе да се придруже у борби, демократским и легалним средствима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here