Насловна Друштво Даниловградски гимназијалци поново за понос: Осудили двије деценије од срамне агресије

Даниловградски гимназијалци поново за понос: Осудили двије деценије од срамне агресије

Ученици су испред школе раширили транспарент на којем је посало "Двије деценије од срамне агресије"

22
ученици даниловградске гимназије

Ученици даниловградске гимназије „Петар I Петровић Његош“ и ове године су извели перформанс у знак сјећања на жртве НАТО бомбардовања.

Ученици су испред школе раширили транспарент на којем је посало „Двије деценије од срамне агресије“.

Подсјећамо, већ неколико година уназад ученици поменуте школе у знак сјећања на жртве НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију праве перфомансе, којим желе да ставе до знања на злочин који је тај војни савез направио 1999. године.

Подјећамо, на прошлогодишњем перфомансу носили су транспаретн на којем је писало  „Генерација ’99 у инат“, и мајице са натписом „Таргет“, какве су се носиле на протестима против НАТО бомбардовања прије 19 година.

Прочитајте још:

Бошковић забранио одавање поште НАТО жртвама, па награђен путовањем у САД

 

22 КОМЕНТАРИ

 1. 69
  4

  Они су једина, права опозиција. И Права Црна Гора.
  Боље да они воде протесте, јер им је прече достојанство од интереса.

  • 11
   28

   Ružno je da u isti koš sa ovim divnim mladim ljudima stavljaš Marka Milačića, doskorašnjeg dukljanina koji je postao Srbin iz interesa i po nečijem nagovoru i direktivi.

   • 33
    1

    Али, човјек који схвати да је погријешио, покаје се и доказује ново, васкрсли лице заслужује подршку. Он је први запалио НАТО заставу, он је ишао и на Косово и у Хрватску.
    Ипак има најчистију душу и руке од све опозиције. Само треба да се удружи са образованим и стручним људима.

 2. 2
  38

  Evo djeco pa učite, samota je da ne znate svoju istoriju.
  Vuk Drašković kaže: Da je Milošević prihvatio prvu verziju ponuđenog sporazuma u Rambujeu, o kojoj sam govorio, Albanci bi sporazum odbili i bili lomljeni od Zapada sve dok ne popuste. Pošto Milošević odbija, Madlen Olbrajt besna stiže u Pariz, pa dobijamo predlog nepovoljniji po nas, ali i dalje prihvatljiviji od bombi i gubitka Kosova. Milošević kaže „ne“, ali i Hašim Tači kaže „ne“. Albanci će popustiti. Njima su bombe po Srbiji odgovarale i nisu hteli da budu smetnja bombardovanju. Ričard Holbruk dolazi u Beograd i nudi Miloševiću pisane garancije da će Kosovo ostati u Srbiji. On i to odbija. Holbruk pita: „Znate li šta sledi?“. Milošević, hladnokrvno: „Znam, slede NATO bombe!“

 3. 19
  5

  Омладино свака вам част.Али ако вас виде Алекса Дритан Ранко Демир Џемал и остали надрљали сте.Рећи ће да радите за ДПС.

 4. 10
  1

  Ђаци даниловградске гимназије, као и увијек – на понос родитељима, професорима, школи, Даниловграду и свој часној Црној Гори! Дјецо, ви сте најсветлија тачка у овој, деценијама дубокој црногорској тмуши. Бог вас благословио! Ви исписујете најчасније странице наше историје. А оне странице на којима се буде помињало име министра ВАЈНОГ Бошковића, бешчашћем ће заударати!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here