Насловна Насловна Давидовић: Апелациони суд пресудом ослобађа Главни град одговорности

Давидовић: Апелациони суд пресудом ослобађа Главни град одговорности

Признаћете, апсурдно је да уредно и на вријеме, у цјелости, платим накнаду за комунално опремање земљишта, а да Главни град 26 мјесеци неће да прикључи на струју, воду и канализацију објекат који сам изградио, и да он, иако ексклузивно урађен, стоји неупотребљив, искључивом кривицом Главног града

1
Миодраг Дака Давидовић

Недопустиво је да Апелациони суд пресудом која је заснована само на произвољним, неистинитим, смишљеним и срачунатим наводима, ослобађа одговорности Главни град, иако је тај исти Главни град, неиспуњењем своје обавезе, онемогућио моју фирму да располаже са својом имовином, саопштио је Миодраг Дака Давидовић, власник компаније Нексан за “Дан”.

Апелациони суд укинуо је пресуду и одбацио тужбени захтјев као неоснован, након што је трећи пут Привредни суд усвојио тужбени захтјев компаније Нексан којим је Главни град обавезан да им надокнади штету од 400.000 еура због кашњења са опремањем грађевинског земљишта за зграду коју је крајем 2014. године на обали Рибнице код Табачког моста изградила ова компанија.

“Признаћете, апсурдно је да уредно и на вријеме, у цјелости, платим накнаду за комунално опремање земљишта, а да Главни град 26 мјесеци неће да прикључи на струју, воду и канализацију објекат који сам изградио, и да он, иако ексклузивно урађен, стоји неупотребљив, искључивом кривицом Главног града. Апелациони суд овом пресудом уводи ново правило – да Главни град, само зато што је Главни, може да не испуњава своје уговорне обавезе (годину, десет или никад…), а да притом користи средства која је узео од инвеститора за комунално опремање и на тај начин спречава онога чија је имовина да ужива у њој, што је, признаћете, противно, не само закону, Уставу већ и Европској конвенцији о људским правима”, каже Давидовић.

Он наводи да ће правду потражити пред међународним судовима.

“Јасно је да је ова пресуда “чардак ни на небу ни на земљи” јер нема ниједан правно ваљан основ, нити аргумент за одбијање тужбеног захтјева, па је она неодржива, неоснована и незаконита. Индикативно је то што је Апелациони суд једном о овоме већ пресудио, али у корист Нексана, па се чудим како ли је то суд, баш у овом друштвено-политичком моменту, добио накнадну памет, ако није због тога што сам сада познат и обиљежен као опозиционар? Но, овом приликом подсјећам и на то да дискриминација политичке врсте није дозвољена. Засигурно знам да ће се и хартија, на којој је исписана ова пресуда, у времену стидјети написаног. Али… вјерујем у право и законитост, ако не пред домаћим судовима, онда пред међународним судом. Знам да је правда достижна, ако ни због чега другог, онда због успостављања равнотеже добра и зла”, поручује Давидовић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here