Насловна Култура Маџгаљ: Знање руског језика је право богатство

Маџгаљ: Знање руског језика је право богатство

Ова млада Бјелопољка је крајем 2017. године освојила прво мјесто на Међународној олимпијади из руског језика у конкуренцији од преко 2500 ученика из цијелог свијета. 

1
Irena Madžgalj
Ирена Маџгаљ

Ирена Маџгаљ, ученица трећег разреда Средње стручне школе у Бијелом Пољу освојила је прво мјесто на Међународном конкурсу из руског језика „Ријеч о дијелу“ који је одржан у оквиру партнерског пројекта „Информативна и културна размјена идеја и пројеката за успостављање одрживих међународних партнерстав“ уз подршку Предсједничког фонда за награде.

Право учешћа на конкурсу имале су младе особе које говоре руски језик, студенти
универзитета из региона Нижњи Новгород, Уљановск и Киров, као и млади представници Њемачке, Србије и Бугарске, Аустрије и Црне Горе који уче и говоре руски језик.

„Након постигнутих изванредних резултата из руског језика, признајем да сам се надала некој награди. На конкурсу је учествовало преко 305 младих особа из пет региона Русије и као и студенти из Њемачке, Србије, Бугарске, Аустрије и Црне Горе. Веома сам срећна јер сам своју Средњу стручну школу, град Бијело Поље и државу Црну Гору успјела да представим на најбољи могући начин“, казала је Маџгаљ и истиче да као побједница конкурса добила позив да Црну Гору представља
на Међународном фестивалу и округлом столу у Софији.

Она препоручује свим младим особама да уче руски језик.

„Сматрам да је право богатство знати велики и моћни руски језик. Мислим да ће овај фестивал бити права прилика да покажемо колико је руски језик значајан и колико знање пружа занимљивих прилика у животу“, казала је Маџгаљ.

Ова млада Бјелопољка је крајем 2017.године освојила прво мјесто на Међународној олимпијади из руског језика у конкуренцији од преко 2500 ученика из цијелог свијета. Крајем 2018.године освојила 2. мјесто на Међународној олимпијади из руског језика у Москви, на Инстиуту А.С.Пушкин и већ три године осваја злато на
Међународној НИС Олимпијади из руског језика у Србији.

Велику захвалност дугује својим родитељима, брату Новаку, Россотрудничеству и
Амбасади Русије у Црној Гори, Средњој стручној школи, разредној Снежани Обрадовић који су до сада били њена неизмјерна подршка.

Прочитајте још:

Краљ Никола: Црна Гора са Србијом и у добру и у злу

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here