Насловна Колумне Помама

Помама

“Нема невиних сви су криви док не докажемо да су окривљени”! “Друже Мило само реци лећећемо као меци!”, запева деперсонализована омладина депееса из скупштинских клупа

5
Katnić, Tajnovidac
Миливоје Катнић

Пише: Мишо Вујовић

“Ма они само покушавају да створе блискост са народом“, каже цинично Драгоје из Пипера. Омаловажавање масе кроз свакодневни живот, дискриминацију, незапосленост, стандард, неадекватну здравствену и социјалну заштиту, право на матерњи језик и ћирилицу постало је општеприхватљиво општење режима у Црној Гори. Они са грађанима деле добро и зло. Добро припада власти а зло је натоварено на плећа грађанима.

Те манифестне радње једног аутократског система полако улазе и у менталитет маса обезглављених и обесхрабрених, обесмишљавањем свих демократских инструмената којима би се донекле укротила ендемска бахатост која сада улази у фазу вербалног насиља од стране високих депутата режима. “Дакле то је последица велике интимности са масом”, рече мој саговорник Пипер.

Изјавом да се народ помамио јер тражи његову оставку специјални државни тужилац Миливоје Катнић интезивно даје свој допринос вређању народа.

Softver, predskazanje, miso, izgnanik, Kauboj, lepota, vek, Lovac, Otvoreno
Мишо Вујовић

Уз нескривену нервозу Он покушава да прикрије неваспитање помешано са агресивним примитивизмом. Али не успева. Лети му језик и као кладиво се забија у земљу.

Шта је месија и спаситељ покушао да поручи грађанима речено језиком силе?

“Стоко незахвална, обезбиједили смо вам мир и интернет, кафиће,изласке, слободан секс, полни и истополни…, а ви хоћете моју смјену. Е не дам док Мило не рече. Мило је Понтије ја сам Христ, ви сви не вредите девет сребрењака заједно са Пипуном који вага двије трећине.

Немо’те ме ћерати да истражујем, моји су ћерали потурице из Барјамовице и ја ћу да истражим криминал ко Блажо Јовановић козе послије рата.

Нећу стати све док Понтије не каже стани и ту се закопај. И отолен мрдања нема. То да ви је јасно. Нема више мрдања до истраге наше или ваше. Једва смо скоцкали овај удар на државу.

Мислите ли да су Паја и Синђа много паметни, па их је било лако наћерати да уче напамет читав исказ. Само три руске ријечи вјежбали смо два дана. Харашо, цијело поподне. Срећа је што сам ћелав,био бих сијед од њих да имам макар и прамен перчина.

Питајте мога портпарола Душка Кнежевића ‘оћу ли поднијет оставку. Оволико терета сам понијо и сад да се остављам. Оставите се ви мене манити се остављали.

Ја сам тактичар, сви ћете виђети чудо Галилејско кад је Исус ходао по води. Ја сам изнад земље почео да ходам ко божји посланик, јади ве знали и нем’те да ме декоцентришете.

Што сте навалили на овога Тајновица вид ве изда ка што ће вас издат ако ме наљутите. Мало ви је што сам ухапсио тринајес организованих група.

Јешћете корење претио је с краја осамдесетих Бранко Костић. Катнић пријети бијелим луком најачем природном антибиотиком. У међувремену смо се најели свега и свачега и још кусамо сплачине из исте пињате.

Осамдесет осам оптужених и 28 оптужница то се не памти ни у Африку код Иди Амина или цара Хаила Селасија а камоли у малу Црну Гору”, рече Миливоје и подвикну: “Нема невиних сви су криви док не докажемо да су окривљени”!
“Друже Мило само реци лећећемо као меци!”, запева деперсонализована омладина депееса из скупштинских клупа.

Прочитајре још:

ПРЕОКРЕТ: Синђелић – афера „државни удар“ је циркус, није било плана за атентат на Мила (ВИДЕО)

5 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here