Насловна Друштво Порастао број жртава масакра на Новом Зеланду

Порастао број жртава масакра на Новом Зеланду

Тиме је број погинулих у нападу порастао на 50, а нешто мање од 50 рањених налази се у болницама

2
masakra
полиција на мјесту злочина, Нови Зеланд

Судијски држављанин Мохсен ел Мазини преминуо је у петак увече од рана задобијених у терористичком нападу на Новом Зеланду, саопштио је министар спољних послова Саудијске Арабије Ибрахим ел Асаф.

Тиме је број погинулих у нападу порастао на 50, а нешто мање од 50 рањених налази се у болницама.

У петак се у двије џамије у граду Крајстчерч на Новом Зеланду догодила пуцњава. Новозеландска премијерка Џасинда Ардерн назвала је ову трагедију терористичким нападом.

Ухапшена су три осумњичена за учешће у нападу, међу којима и аустралијски држављанин. Један од њих оптужен је за убиство. Ово је највећи масакр у земљи од 1943. године, када је током нереда у затвору за ратне заробљенике у Федерстоуну убијено 48 јапанских војника и један Новозеланђанин.

Један од рањених се налази на лијечењу, а други је преминуо у петак увече, рекао је министар спољних послова Саудијске Арабије.

Он је додао да овакав терористички чин захтјева од свих да наставе своје напоре у борби против подстрекавања мржње и супротставе се свему што представља узрок мржње и тероризма.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    0

    Pa ovaj nesrecnik nije imo nameru da ubije ove ljude, nego je mislio da pronadje Paju iz Zubinog potoka, da mu proda oružje, ali pobrko države????

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here