Насловна Култура Представа „Ружно паче“ у Додесту

Представа „Ружно паче“ у Додесту

0
Сцена из представе "Ружно паче"

Представа „Ружно паче“ (6+), у продукцији Луткарске сцене за дјецу Градског позоришта, биће играна у недјељу 14. априла, у 12 сати, у сали Додест КИЦ-а „Будо Томовић“. По тексту Игора Бојовића, представу је режирао Јарослав Антоњук.
Једна је од најлјепших прича књижевности за дјецу, коју је написао Ханс Кристијан Андерсен прије много година, и даље је актуелна, саопштено је из Градског позоришта.

Аутор нове књижевне верзије Игор Бојовић на поетско-духовит начин покреће тему различитости, нетолеранције, потребе за прихватањем, али с надом коју носи ова причу да љепота лежи у срцу и људској осјетљивости.
Јунак приче, Милован (кловн, глумац) износи, врло интимно, своју причу из дјетињства. То је прича о дјетету које није прихваћено од околине и вршњака због прилично брзог сазријевања. Аутор је представу посветио родитељима, како би разумјели одрастање свога ђетета и свијет који га окружује.

Играју: Бранко Илић, Катарина Крек, Дијана Драгојевић, Павле Илић и Дејан Ђоновић.

Сценографкиња, костимографкиња и креаторка лутака је Ева Фаркашова, композитор је Богдан Сзцзепански, преводилац/драматург Зоран Ђерић, а асистент редитеља Давор Драгојевић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here