Насловна Руски поглед Путин: Не знам ништа о састанку у „нормандијском формату“

Путин: Не знам ништа о састанку у „нормандијском формату“

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да није обавештен о томе да се за јун планира одржавање састанка у „нормандијском формату", наводећи да у његов радни распоред није уписан такав сусрет.

0
Владимир Путин. Фото: Спутњик

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да није обавештен о томе да се за јун планира одржавање састанка у „нормандијском формату“, наводећи да у његов радни распоред није уписан такав сусрет.

„Ништа не знам о томе, нико са мном о томе није разговарао, тога нема у мом радном распореду“, рекао је Путин коментаришући најаву украјинског предсједника Петра Порошенка о одржавању састанка у „нормандијском формату“ у јуну, посвећеног решавању кризе на југоистоку Украјине, наводи спутњик.

Порошенко је раније изјавио да ће се лидери земаља „нормандијског формата“ (Русије, Украјине, Њемачке и Француске) највероватније састати у Француској почетком љета, након другог круга предсједничких избора у Украјини.

Портпарол руског предсједника Дмитриј Песков је рекао да Путин не планира посјету Француској у јуну, као ни учешће у програму посвећеном 75. годишњици искрцавања савезника у Нормандији, сазнаје спутњик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here